4Gume.com Logo

Apollo dolazi u Evropu

  01. jun 2010.

  Indijska kompanija Apollo Tyres zvanično počinje proizvodnju svog istoimenog brenda na evropskom tržištu. Cilj kompanije je ne samo povećanje prometa sa 1,7 milijarde na 2 milijarde dolara u 2010 i 2011 godini, već i ulazak među deset najvećih svetskih proizvođača guma u sledećih 5 godina.

  Na press konferenciji u Kelnu, predsednik kompanije Onkar Kanwar je objavio da će Apolo predstaviti na tržištu Evrope 50 najpopularnijih dimenzija letnjih i zimskih putničkih guma. To je, kako je naglasio Kanvar tek početak, pošto je Evropa za kompaniju izuzetno važno tržište. Prvobitno će se gume indijske kompanije prodavati u Severnoj Evropi, gde se nalazi evropsko sedište Apollo, a kasnije u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Italiji, a u martu 2011.planiran je izlazak i na tržišta drugih zemlja Evropske Unije.

  Kako je naglasio direktor Neeraj Kanwar, prepoznatljivi znak guma brenda Apollo predstavlja visok kvalitet i usaglašenost sa svim tehničkim standardima, zajedno sa odgovarajućom i pristupačnom cenom.

  Onkar  Kanwar je prvog juna svečano otvario štanda Apollo Tyres na izložbi Reifen Essen. Ove godine kompanija prvi put učestvuje na najvećoj evropskoj izložbi guma. Među predstavljenim gumam na štandu biće Amazer 3G Maxx, Acelere, Aspire i Hawkz, Acelere Winter i Hawkz Winter.

  Takođe su predstavljeni i poznati brendovi Vredestein i Maloya, koje je Apollo kupio prošle godine, kao i nove zimske gume linije Nextreme.