4Gume.com Logo

Bridgestone Battlax S20

  01. maj 2012.

  Japanska kompanija Bridgestone, najveći svetski proizvođač guma, poznata je po velikim ulaganjima u sportski marketing. Bridgestone je 14 sezona (od 1997. do 2011. godine) neprekidno nastupao u F1, a danas je je jedini isporučilac moto guma za Moto GP. Razlog što je to tako je, pored toga što je to vrlo efikasno sredstvo marketinga, i korist koju donosi transfer trkačkih tehnologija u serijsku proizvodnju moto guma.

  Najvažniji zahtevi performansi koje moto gume moraju ispunjavati kao što su dobro prijanjanje, trajnost i osećaj motocikliste u vožnji, jednako su važni trkaču u Moto GP i običnom vozaču na putu. Radeći sa najboljim vozačima, timovima i inženjerima na svetu, Bridgestone je došao do ogromnog broja podataka što je bilo od velike koristi za razvoj guma. Kada dođe do unapređenja gume, to se odmah može dokazati na trkačkoj stazi najbržim krugom, a svaka lekcija naučena na stazi nalazi put do serijske proizvodnje.

  Bridgestone je jedini isporučilac trkačkih guma za MotoGP, a gume za put nisu nikad bile sličnije trkačkim nego danas. Na trkama vozači raspolažu sa nekoliko vrsta guma koje su prilagođene različitim temperaturama i uslovima koji vladaju na stazi. One moraju pokazati visoke performanse, pouzdanost i izuzetnu izdržljivost kako bi trajale ceo Grand Prix vikend.

  Novi Battlax Hyper Sport S20 je rezultat takvog pristupa u razvoju moto guma. Skoro sve karakteristike gume su unapređene:

  • Nova konstrukcija gazećeg sloja poboljšava performanse skretanja posebno kada je nagib mali.
  • Bolji je osećaj kontakta pri većem nagibu.
  • Nova smesa bogata silikom omogućuje bolje prijanjanje na mokroj podlozi i na nižim temperaturama.
  • Troslojna smesa sa optimizovanim rasporedom meke i tvrde komponente upotrebljena za prednju i zadnju gumu utiče na bolje prijanjanje, stabilnost pri skretanju i duži vek trajanja gume.

  Ukratko rečeno, trkačka tehnologija ugrađena u novi Battlax Hyper Sport S20 pruža motociklistima optimalnu kombinaciju performansi, stabilnosti, prijanjanja u skretanju i trajnost.

  U Srbiji moto gume Bridgestone možete kupiti i ugraditi u kompaniji Radulović Group .