4Gume.com Logo

Bridgestone dobio spor zbog povrede prava zaštitnog znaka protiv kineskog proizvođača

    02. februar 2013.

    Presuda u sporu između japanske kompanije Bridgestone i kineskog Guangzhou Bolex Tyre Ltd. pokazuje da se ne isplati u imenu kompanije imati “stone”. Nekada davno u prošlom veku, kada je osnovana kompanija Bridgestone i dobila ime slično američkom Firestone, to nije bilo protivzakonito, ali vremena se menjaju.

    Tokio, (1. februar, 2013) - Korporacija Bridgestone saopštila je danas da je dobila sudski spor protiv kineskog proizvođača guma Guangzhou Bolex Tyre Ltd. zbog povrede prava zaštitnog znaka.

    U martu 2010. godine Bridgestone je pokrenuo sudski spor u kome se navodi da je Guangzhou Bolex Tyre Ltd. povredio Bridgestone-ova prava zaštitnog znaka proizvodnjom i prodajom guma pod imenom "GEMSTONE", imenom koje je slično "BRIDGESTONE", registrovanom zaštitnom znaku kompanije. Sudski proces je trajao skoro tri godine da bi se završio konačnom presudom u januaru 2013. godine. Sud je naložio Guangzhou Bolex Tyre Ltd. da obustavi proizvodnju guma "GEMSTONE" i da plati štetu.

    Bridgestone će i ubuduće preduzimati energične pravne mere da spreči neovlašćeno korišćenje zaštitnog znaka i druge intelektualne svojine i suprotstavljaće se svakom pokušaju proizvodnje i prodaje roba pod imenom sličnom Bridgestone-ovom zaštitnom znaku. Ove mere su neophodne da bi se zaštitili potrošači i da bi se održala i ojačala vrednost brenda Bridgestone.