4Gume.com Logo

Bridgestone najveći strani investitor u Poljskoj

  01. april 2007.

  Posle nagrade za “najboljeg investitora u Poljskoj” koju je nedavno dodelio magazin Rzeczpospolita, Poljski Forbs, vodeći poljski mesečni biznis magazin, takođe je rangirao Bridgestone kao najboljeg investitora 2006. godine.

  Na osnovu podataka poljskog ministarstva za privredu, ukupna vrednost Bridgestone-ovih investicija u 2006.god. prevazišla je sve druge strane kompanije, uključujući i vodeće investitore kao što su Dell, Sharp i Toyota.

  Rang lista je objavljena na Forbsovom forumu koji je održan u Olimpijskom centru Varšava 14. februara 2007. godine, gde je gospodin Hirojoši Takigava, generalni direktor Bridgestone-a Poznanj, primio nagradu poljskog Forbsa “Najveći strani investitor 2006” u ime Bridgestone-a.

  U 2006. god. Bridgestone je otpočeo gradnju fabrike kamionskih i guma za autobuse u mestu Stargard Šćećinski, u severozapadnoj Poljskoj, koja je planirana da bude završena u 2009. god. Na prostoru od 100 hektara biće 750 zaposlenih sa kapacitetom od 5000 guma dnevno do 2011 god
  .
  Proizvodnja u Stargardu će dopuniti proizvodnju kamionskih i autobuskih guma fabrike u Bilbau, Španija, i pomoći da se zadovolji rastuća tražnja za Bridgestone-ovim gumama za komercijalna vozila.To će takođe poboljšati stepen snabdevenosti u regionu i doprineti stvaranju strateškog sistema snabdevanja proizvodima.

  Bridgestone ima širok raspon delatnosti u Poljskoj zapošljavajući 1600 ljudi. Mogućnosti proizvodnje uključuju najsavremeniju fabriku u Poznanju s kapacitetom od 20,000 putničkih guma visokih performansi dnevno, fabrika gumenih traka otvorena u Zarovu u 2006. god. koja proizvodi 26,000 traka godišnje za evropsku građevinsku industriju; Firestone-ova fabrika industrijskih proizvoda u Volšćinu koja snabdeva proizvođače komercijanih vozila vadušnim amortizerima; i nacionalna kompanija za prodaju i distribuciju u Varšavi.