4Gume.com Logo

Bridgestone proširuje proizvodnju UHP guma u Francuskoj

  01. jul 2008.

  Bridgestone Europe je proširio proizvodnju putničkih guma u Francuskoj (Béthune). Investicija od €32 miliona će rezultirati u dodatnih 1,000 guma visokih performansi dnevno od 2009. godine, i 50 novih radnih mesta.

  Novi pogon od 4,400 m2, zvanično je otvoren 4. jula 2008. Svečanost je posetio gospodin Remi Caron, prefekt oblasti Pas-de-Calais i ostali predstavnici regionalne i lokalne vlasti. Bridgestone je predstavljao gospodin Hiroshi Hasegawa, potpredsednik Bridgestone Europe Manufacturing.

  Nova proizvodna postrojenja proizvodiće gume ultra visokih performansi i zimske gume. Bridgestone je usmerio svoju pažnju na proizvodnju premium guma, koristeći porast traženje zaniskoprofilnim gumama, gumama sa većim prečnikom felne, kako bi vozačima pružili dodatnu vrednost u oblasti bezbednosti i performansi.

  “Današnje gume visokih performansi su najsavremeniji proizvodi proizvedeni po naprednim tehnologijama” rekao je gospodin Bruno Capron, generalni direktor Béthune. “Većina od ovih guma namenjena je sve većem broju kupaca koji na svojim automobilima imaju Bridgestone gume kao originalnu opremu, uključujući i vrhunske francuske proizvođače automobila.”

  Bridgestone-ova fabrika Béthune trenutno proizvodi oko 25,000 putničkih guma dnevno i zapošljava više od 1250 ljudi. Bridgestone Europe radi sa 7 fabrika – u Francuskoj, Španiji Italiji, Poljskoj i Mađarskoj – proizvodeći širok asortiman guma za mnoge tipove vozila.