4Gume.com Logo

Bridgestone Turanza ER300 Ecopia guma koja štedi gorivo

  01. mart 2009.

  ”Ecopia” omogućuje malu potrošnju goriva

  Ecopia

  Bridgestone predstavlja svoju premium touring gumu pod imenom “Ecopia” koje naglašava smanjenu potrošnju goriva. Marka “Ecopia” je odgovor Bridgestone-a na povećanu tražnju guma s malim otporom kotrljanja kao i ekonomičnom potrošnjom goriva i manjom emisijom CO2 što postaje važan kriterijum za kupovinu automobila. Ime“Ecopia” je sinonim za visoki kvalitet guma koje štite životnu sredinu.

  Građenje izvanrednog proizvoda

  Veoma popularna Bridgestone-ova premium touring guma Turanza ER300 je konstruisana s namerom da dopuni snagu motora i poveća udobnost vožnje luksuznih automobila i touring modela srednje klase. Asimetrični dizajn gazećeg sloja obezbeđuje izvrsne performanse na mokrom i upravljivost na suvom s glatkim i tihim dodirom s putem i malim vibracijama.

  Ova svojstva su gumu Turanza ER300 učinila veoma popularnom i na zamenskom tržištu i kod proizvođača automobila. Ona je standardna oprema za nekoliko vodećih modela kao što su, na primer, Audi A4 i A6, BMW 1 i 3 serije, VW Golf VI, Passat i Polo kao i Mercedes C i E Class.

  Konstantno visoke ocene na evropskim testovema guma poslednjih godina, posebno na testovima svih važnijih nemačkih auto magazina, doprineli su i uspehu na tržištu.

  Mali otpor kotrljanja bez ustupaka u bezbednosti na mokrom

  Linija Turanze ER300 Ecopia izlazi u susret tražnji za gumama sa malim koeficijentom kotrljanja - bez ustupaka u bezbednosti, posebno u kočenju na mokrom i upravljivosti.

  U okviru dugoročnog programa bezbednosti i zaštite životne sredine, Bridgestone-ovi inženjeri su razvili novu tehnologiju za ojačavanje guma za originalni dizajn gazećeg sloja. Ova najsavremenija smesa smanjuje zagrevanje za vreme obrtanja gume smanjujući otpor kotrljanja, potrošnju goriva i emisiju CO2. Sve ostale karakteristike performansi su zadržane uključujući i visok nivo bezbednosti na mokrom.

  Komentarišući karakteristike gume Turanza ER300 Ecopia potpredsednik odeljenja prodaje i marketinga  Bridgestone Europe Džeri Dafi (Gerry Duffy), je rekao : “Mi smo shvatili ulogu guma u smanjenju potrošnje goriva. Ecopia zadovoljava potrebe današnjeg kupca za bezbednim gumama koje mu takođe omogućuju da uštedi gorivo”.

  Novi modeli Mercedes S-Class i Opel Insignia već su uvedeni na tržište sa gumama Turanza ER300 Ecopia.

  Guma će biti raspoloživa i na zamenskom tržištu od aprila 2009, u početku u 15 različitih dimenzija od 14 do 17 inča sa brzinskim indeksima od H do Y