4Gume.com Logo

Cepelin Goodyear promoviše sigurnost u saobraćaju

  01. mart 2011.

  Kranj, 22.3.2011. - Vizija kompanije Goodyear da odgovornost za sigurnost u putničkom saobraćaju delimo svi, učvrstiće se povratkom cepelina Goodyear. Cepelin kao ikona robne marke Goodyear dolazi ove godine u Evropu posle više od 10 godina. Krenuće, naime, na veliku sigurnosnu turneju Goodyear 2011. (2011 Goodyear Safety Tour) da promoviše sigurnost u evropskom putničkom saobraćaju.

  Cepelini Goodyear već više od 85 godina krase nebo. Prati ih glas ‘anđela čuvara’ kompanije jer predstavljaju simbol rada inovacijskih centara Goodyear koji žele da smanje broj saobraćajnih nesreća širom planete. Dva od slavnih cepelina, »Spirit of Safety I« i »Spirit of Safety II« , čija istorija seže u davnu 1917. godinu, posetiće u periodu od marta do oktobra 2011. čak 20 evropskih država. Sa njima Goodyear želi da upozori na značaj pneumatika u poboljšanju sigurnosti u putničkom saobraćaju.

  »Cepelin Goodyear će preuzeti glavnu ulogu u brojnim inicijativama za bezbednost u putničkom saobraćaju, a oko njega će biti skoncentrisane sve aktivnosti i prezentacije kompanije Goodyear za potrošače,« kaže Hugues Despres, direktor robne marke Goodyear za Evropu, Bliski Istok i Afriku, i zatim dodaje »Zahvaljujući sigurnosnoj turneji koja će putovati po evropskom nebu, moći ćemo da upoznamo ljude sa svojom kampanjom za sigurnost. Dobićemo takođe i platformu sa koje možemo da promovišemo napredak postignut u tehnologiji naših pneumatika kojom smo se pobrinuli za sigurnost vozača i njihovih porodica i zaštitu životne sredine.«

  Cepelini Goodyear su poslednje decenije na turneji širom sveta. Bili su u SAD-u i Kini, a u Evropu će ove godine doći prvi put posle 1999. godine

  Goodyear – ambasador sigurnosti i u Sloveniji

  Goodyear je svestan da svi zajedno možemo još mnogo da uradimo za poboljšanje sigurnosti na putu. Upravo zbog toga poslednjih godina mnogo investira u aktivnosti koje doprinose većoj i boljoj sigurnosti. U prethodne dve godine u prvom planu su bila dva projekta.  U projektu »Za sigurnost dece« su deci iz škola i vrtića deljeni fluorescentni prslučići da bi deca bila što bolje vidljiva na putu. Kroz saobraćajnu igru Goodyear deca su učila kako da se pravilno ponašaju kao učesnik u saobraćaju.

  Akciju »Sigurnih 111« Goodyear je organizovao zajedno sa Savetom za preventivu u putničkom saobraćaju. Cilj akcije je bio obaveštavanje vozača o tehničkoj ispravnosti vozila, sa naglaskom na ispravnosti pneumatika. Uz pomoć ambasadora akcije Küzmič Brane, automobilske legende, Jerančič Nine, zagovornice sigurne vožnje i Ališič Mirana, komentatora Formule 1, vozači oba pola su podsticani na sigurnu vožnju. Organizovana je i nagradna igra u kojoj je od svih prijavljenih vozača koji u periodu od pet meseci nisu napravili ni jedan saobraćajni prekršaj žrebom izvučeno 111 dobitnika raznih praktičnih nagrada.

  Sigurnosna turneja u inostranstvu

  Sigurnosnom turnejom Goodyear biće obuhvaćeno više evropskih država. U Austriji i Švajcarskoj će  se porodicama i mlađim učesnicima u saobraćaju obraćati u vreme letnjeg raspusta, a u Belgiji, Holandiji i Luksemburgu cepelin će biti prateći element istraživanja o odnosu vozača prema sigurnosti u putničkom saobraćaju. U Nemačkoj će se u okviru akcije povezati sa automobilskim klubovima, inicijativom za sigurnost i dobrovoljnom organizacijom Srce za decu, a Velika Britanija će putem anketa podizati svest o značaju saobraćajnih propisa.

  U oktobru će Goodyear organizovati i čitav niz dana nazvanih » Road Safety Days« . Cilj ovih dana je da učesnike obavesti o sigurnosti u putničkom saobraćaju i da ih pod budnim okom cepelina »Spirit of Safety I« uči sigurnijoj vožnji.