4Gume.com Logo

Novi Passat CC sa self-sealing gumama Continental

  01. februar 2008.

  Novi Passat CC sa četvoro vrata, koji je premijerno je prikazan na sajmu automobila u Detroitu (Detroit Motor Show-u), izlazi iz fabrike opremljen sa self-sealing (samozaptivajućim) gumama Continental. Koristeći tehnologiju ContiSeal, vodeći nemački proizvođač guma razvio je sistem koji omogućuje vozilu da nastavi put kada je ekser ili šraf probuše:

  conti-passat

  Zaštitni sloj koji se nalazi na unutrašnjoj strani gazeće površine trenutno zaptiva rupe koje nastaju bušenjem ekserom ili šrafom tako da vazduh ne može da ističe. “ Zaptivna masa zatvara skoro sve rupe prečnika do 5 mm ”, rekao je Detlef Zshörner, direktor auto grupe Volkswagen/Audi u Continental-u “ To znači da ova tehnologija rešava 85% bušenja guma ”. Novi Passat, koji je udoban koliko i dinamičan, proizveden je sa vrhunskim motorom od 300 KS koji dostiže najveću brzinu od 250 km/h. U zavisnosti od dizajna vozila, Passat CC je opremljen ContiSeal gumama dimenzija 235/45 R17 W ili 235/40 R18 W sa dizajnom gazećeg sloja gume ultra visokih performansi ContiSportContact 3.

  Pošto se dešava da vozači ne primete da je strano telo ušlo u gumu, Continental savetuje da se redovno proverava da li u gumi ima eksera ili šrafova. Ako postoji sumnja, treba se obratiti prodavcu automobila ili guma. Gume sa tehnologijom ContiSeal prvi put su uvedene na prošlogodišnjem IAA (International Motor Show Frankfurt ). Ova tehnologija eliminiše potrebu za rezervnim točkom, čineći vozilo lakšim i omogućuje konstruktorima da kreiraju prtljažni prostor.

  Na sajmu u Ženevi Continental predstavlja ContiSeal tehnologiju, a Volkswagen Passsata CC sa self-sealing gumama.