4Gume.com Logo

Continental—nove dimenzije letnjih guma za 2008.

  01. mart 2008.

  Na sajmu automobila Ženeva 2008. Continental je predstavio svoje dobro pozanate gume ContiSportContact 3, ContiPremiumContact 2, ContiEcoContact 3 i ContiSportContact Vmax u povećanom broju novih dimenzija.

  Hanover/Ženeva, Mart 2008.

  Continental je povukao logičan potez proširujući proizvodni program letnjih guma. Top model ContiSportContact 3, sada je raspoloživ u ukupno 138 dimenzija. Kratak put kočenja, dobro držanje prilikom skretanja i nizak otpor kotrljanja za vozila sa standardnim i gumama visokih performansi, odlike su gume ContiPremiumContact 2, koja se radi u impresivnih 111 dimenzija. I sa ContiEcoContact 3 vodeći nemački prozvođač guma nije ostavio ništa što bi se još moglo poželeti, bez obzira da li se radi o opremanju kompakt ili subkompakt automobila. Najbrža guma na svetu koja se masovno proizvodi, ContiSportContact Vmax koja je odobrena za brzine do 360 km/h, raspoloživa je u odgovarajućim dimenzijama za većinu sportskih automobila.

  ContiSportContact 3

  ContiSportContact3

  U razvoju gume ContiSportContact 3, Continental je imao na umu proizvođače i vozače sportskih automobila. Izuzetno kratak put kočenja, odlične upravljačke karakteristike i pouzdanost na mokrim putevima su najvažnije osobine ove gume. Continental ima u ponudi dve verzije dizajna gazećeg sloja, jednu za snažne sportske automobile sa zadnjom vučom, a drugu prilagođenu zahtevima tjunera. Ova guma je dobila odobrenje kao originalna oprema za prvu ugradnju od mnogih velikih imena proizvođača automobila. Volkswagen je već započeo s ugradnjom ove gume na Passata CC sa self-sealing varijantom zasnovanoj na ContiSeal tehnologiji. I ostali proizvođači automobila nude SSR-run-flat (ran-flet) varijante, kao standardnu opremu na velikom broju svojih vozila.

  ContiPremium Contact 2

  ContiPremium Contact 2

  Zahvaljujući izuzetno dizajnu gazeće površine, ContiPremiumContact 2 postavlja standarde za kočenje na mokrom isuvom putu. Jedinstvena osobina dizajna gazeće površine su 3D kanali sa plitkim i strmim ivicama (na slici).One daju blokovima gazećeg sloja izuzetnu stabilnost koja je potrebna za izbegavanje rizika i ostalih kritičnih situacija.Guma je takođe jedan od najboljih proizvoda u ponudi kada se govori o odzivu na akvaplaning, preciznosti upravljanja, stabilnosti u vožnji i buci koja potiče od kotrljanja. Zahvaljujući niskom otporu kotrljanja guma je podjednako uspešna i popularna kao originalna oprema i kao zamanska guma.

  ContiEcoContact 3 za kompakt automobile

  ContiEcoContact 3 nudi kratak put kočenja na suvim i mokrim putevima, mali otpor kotrljanja i veliki broj pređenih kilometara. U tom pogledu guma postavlja standarde bezbednosti i ekonomičnosti. ContiEcoContact 3 pruža mogućnost za uštedu goriva skoro svim kompakt automobilima.

  ContiSportContact Vmax – za brzine do 360 km/h

  ContiSportContact Vmax ContiSportContact Vmax

  Zahvaljujući većem broju kanala gazećeg sloja koji daju efekat hlađenja na povećanim brzinama, i dubini šare povećanoj od 6,3 na 7mm zbog boljeg upravljanja, ContiSportContact Vmax osigurava pouzdane i bezbedne vozne karakteristike na brzinama do 360 km/h. Veliki procenat kanala u sastavu gazećeg sloja garantuje dobro odvođenje vode na mokrom putu. Asimetrični ContiSportContact Vmax je jedina guma u svetu koja je odobrena za brzine do 360 km/h. Na kontrolnim testovima ova vrhunska Continental-ova guma već je dostigla brzinu od 393 km/h.