4Gume.com Logo

Continental postavlja novi svetski rekord

  01. novembar 2006.
  Izvor: Continental Press
  Slika sa testiranja

  Dvanaest vrhunskih kompanija koje se bave modifikovanjem automobila, susrele su se na kružnoj stazi za testiranje u Nardu, Južna Italija, od 21-23 oktobra 2006. sa ambicioznim ciljem da postignu novi svetski rekord na najbržoj stazi na svetu. Kompanije su pozvali zajednički organizatori – Continental i nemački magazin AutoBild sportscars .

  Cilj nije bio samo da se utvrdi koje su maksimalne brzine koje sportski automobili mogu da postignu, već i da se testiraju mogućnosti Continental guma koje su atestirane za brzine preko 300 km/h. Za ovu svrhu, stručnjaci za motor i oslanjanje vozili su nekoliko različitih automobila.

  Automobil Gume
  Max. brzina
  Enco Tuning Porsche Cayenne Turbo R ContiCrossContact UHP
  294.5 km/h
  TechArt 997 Porsche Turbo ContiSportContact 3
  334.5 km/h
  Mercedes CLS Rocket Brabus ContiSportContact Vmax
  365.7 km/h
  Customized Porsche 911 Cabrio ContiSportConatct Vmax
  380.5 km/h

  Customized Porsche 911 Cabrio će verovatno biti proglašen za najbrži kabriolet na svetu.

  Svi testovi su bili pažljivo praćeni, mereni i potvrđeni od strane nemačkog TUV Sud.

  Zahtevi na koje gume moraju da odgovore su raznovrsni – kao što su i automobili koji su učestvovali na testu. Sa jedne strane snažna SUV vozila zahtevaju posebne gume sa visokim indeksima nosivosti i brzine, kao što je ContiCrossContact UHP, a sa druge sportska modifikovana vozila zahtevaju dobro upravljanje i kraći trag kočenja, kao što je to slučaj sa ContiSportContact 3. ContiSportContact Vmax je posebno namenjen rekordnim brzinama preko 300 km/h, a može se koristiti čak i na brzinama preko 360 km/h za koje je već atestirana.

  “Svih dvanaest kompanija sa njihovih 16 modifikovanih sportskih automobila demonstrirali su da su potrebne različite koncepcije guma u segmentu automobila visokih preformansi.”, zaključio je Henry Siemons, načelnik Continentalovog sektora za modifikovane automobile.

  Hanover, Novembar 2006