4Gume.com Logo

Continental povećava broj zaposlenih u Kini

  01. maj 2012.

  Šangaj, (7. maj, 2012.) Nemački Continental će u ovoj godini povećati broj zaposlenih u Kini za 25%, na više od 20 000, da bi održao korak s rastućim brojem filijala kompanija proizvođača guma u Kini.

  Continental ima 18 proizvodnih lokacija i 10 istraživačko razvojnih centara u Kini - uključujući i fabriku guma u gradu Hefei - a ove godine planira da da otvori fabriku za proizvodnju opreme za unutrašnji deo vozila u Jinanu, ContTech istraživačko razvojni centar u Čangšunu i fabriku guma za bicikle i dvotočkaše u Hefeiu.

  Ovaj projekat, za koji nije naveden iznos investicije, će “dalje podstaći kompaniju da ostvari lokalizaciju celokupnog lanca vrednosti i zadovolji tražnju na lokalnom tržištu”, saopštio je Continental.

  Elke Štratman (Elke Strathmann) direktor radnih odnosa i član borda za ljudske resurse, je rekla: “Usmeravanjem pažnje na Kinu mi nismo samo razvili sposobnost povećanja našeg posla ovde, već smo mnogim kinezima omogućili da ostvare karijeru širom sveta.”

  Da bi ostvaririo ove ciljeve Conti proširuje svoj obimni program zapošljavanja u Kini, uključujući i zapošljavanje studenata, univrzitetsko takmičenje (Continental University Competition), Continental-ov dan u većim gradovima i sponzorstvom trka Formula Student China.

  S tim u vezi, Conti je prošle godine realizovao projekat studentskog istraživanja koji je već uspešno sproveden u Nemačkoj i Rumuniji od 2004. do 2010. godine. Cilj istraživanja je da se razumeju motivi potencijalnih zaposlenih u Kini.