4Gume.com Logo

Continental evropski šampion prve ugradnje

    01. mart 2008.

    Hanover/Ženeva, Mart 2008.
    Continental nastavlja sa uspesima u poslu ugradnje guma kao originalne opreme na nove automobile. 30% svih automobila u Evropi i 16% u SAD, izlaze iz fabrike s Continental-ovim gumama. Proizvođač guma iz Hanovera je na taj način popravio prošlogodišnji rezultat na domaćem, evropskom tržištu za 4%. Proizvođačima automobila širom sveta prodato je ukupno 42.5 miliona putničkih, SUV i 4x4 guma.

    Prema rečima Nikolaja Secera (Nikolai Setzer), direktora Continental-ove prve ugradnje za ceo svet, posao u Evropi je išao posebno dobro. “Uprkos stagnaciji tražnje, veliki udeo izvoza omogućilo nam je da, uprkos svemu, dalje napredujemo,” rekao je Secer. Continental je takođe proširio tržište u Južnoj Africi i zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza. “Ovo je još jedanput potvrdilo našu reputaciju kompanije koja posebno dobro sarađuje sa proizvođačima automobila.”

    Iako snabdeva prizvođače automobila uglavnom letnjim gumama, Continental vodi računa i o zimskim i gumama za sve sezone. Prodajni program obuhvata putničke, SUV i gume za venove. Posle prodatih 25 milona guma evropskoj auto industriji u 2005 godini, Continentalova grupa za putničke gume i gume za lake kamione (Passenger & Light Truck Tires - PLT) zabeležila je rast od 7% u 2006 godini, isporukama od 25 miliona guma. Prošle godine prodaja je porasla 8%, na 27 milona. Na isti način Continental je imao koristi od snažnog rasta auto industrije u Aziji. Prošlogodišnje isporuke Hondi, na primer, su bile tri puta veće nego 2005. godine. “Sa oko 12 miliona prodatih Continental i General Tire guma učinili smo prodor na američko tržište prve ugradnje” primetio je Secer. “Ovo odgovara tržišnom udelu od blizu 16%.”