4Gume.com Logo

Cooper isporučuje gumeza bolid Caterham-Lola SP/300.R

    01. januar 2011.

     

    Na novom bolidu Caterham-Lola SP/300.R biće montirane gume premijum klase, uz odgovarajuće novine na šasiji, koje je razvio Cooper Tire zajedno sa stručnjacima Caterham. Caterham i Cooper sarađuju već dugi niz godina  na brendu Avon, čije su gume korišćene kao originalna oprema za modele Caterham Cars od 1991. godine. 

    Nova saradnja je nastavak uspešnih iskustava saradnje dve kompanije, zahvaljujući kojoj su proizvedene gume CR500 za prethodnika Superlight R500. Prototip guma SP/300.R bila je predstavljeni za vreme sajma Autosport International Show. Dalja proizvodnja će se nastaviti, kada Caterham završi izradu svog bolida.

    Direktor evropskog odeljenja Cooper Tire Motorsport Pol Koates (Paul Coates) je izjavio da kompanija dugo i uspešno sarađuje sa Caterham Cars i isporučuje gume originalne opreme za njihove putničke i trkačke automobile. Stručnjaci britanskog odeljenja Cooper Tire se dobro razumeju u proizvodnju trkačkih guma, koje odgovaraju prema  karakteristikama SP/300.R , zahvaljujući učešću kompanije u trkama British Formula 3. U 2011. godini Cooper i Avon će zajedno obeležiti tridesetogodišnjicu u ulozi jedinog isporučioca guma za šampionat.