4Gume.com Logo

Cordiant gume u Srbiji

  01. mart 2012.

  U prošloj godini na srpskom tržištu se pojavio novi brend, ruski Cordiant. Nije čudo što mnogi vozači nisu čuli za Cordiant jer postoji tek od 2005. godine. Želimo ovim člankom da upoznamo vozače s kompanijom koja ih proizvodi i nivoom kvaliteta koji Cordiant nudi.

  Krajem prošle godine veliki petrohemijski holding SIBUR je prodao SIBUR - Ruske Gume menadžmentu SRT-a (SIBUR - Russian Tyres - SRT). Na ovaj način SIBUR će se koncentrisati na svoj osnovni posao u hemijskoj industriji, a proizvodnja guma je izdvojena kao poseban posao. Nova kompanija, Cordiant Assets Limited u svom sastavu ima fabrike guma Jaroslav, Voltair-Prom, Omskšina i Uralšina. Od 15. marta ove godine u sastav nove kompanije je ušao i kompletan Cordiant-Vostok koji je bio zajedničko ulaganje "Continental Matador Rubber Ltd." i SRT "Matador – Omskshina" jer je otkupljen deo Continentala. Tako je stvorena velika kompanija koja će u doglednoj budućnosti biti važan igrač na svetskom tržištu guma.

  U proteklih 20 godina industrija guma u Rusiji je jako napredovala kroz zajednička ulaganja s poznatim evropskim firmama (Continental, Nokian, Pirelli), a kupovinom Vredesteina od strane firme Amtel došlo se do novih znanja i tehnologija (kasnije je Vredestein prodat indijskom Apollo Tyres).  Kvalitet guma je poboljšan, a sada je došlo vreme da se popravi loš imidž koje ruske gume vuku još iz doba socijalizma. Nadamo se da će to učiniti Cordiant.

  Gume za putnička vozila Cordiant spadju u budžet klasu. Tigar i Sava su gume s kojim bi ih trebalo upoređivati prilikom kupovine. Na ruskim testovima guma zauzimaju realnu poziciju iza premium brendova i poznatih brendova iz srednje klase. Prema tome, budžet guma vam štedi kućni budžet i od nje ne možete očekivati čuda, ali za one koji automobil uglavnom koriste za odlazak na posao i ne prelaze veliku kilometražu, Cordiant gume su sasvim dobro rešenje.

  Gume Cordiant u Srbiji možete kupiti od najvećeg internet prodavca guma Internet Prodaje Guma . U ponudi je za sada standardna guma za gradske automobile Cordiant Comfort PS400 u nekoliko najpopularnijh dimenzija.