4Gume.com Logo

Dunlop isporučilac moto guma za Moto3 i Moto2

  01. jun 2011.

  Dunlop Motorsport, IRTA i Dorna Sports su potpisali ugovor o ekskluzivnoj isporuci pneumatika za prvenstvo Moto3. Sporazum stupa na snagu 2012. godine kad bude uvedena nova kategorija i važiće do kraja sezone 2014. Takođe je dogovoreno da se postojeći ugovor za prvenstvo Moto2 produži najmanje do kraja 2014. godine.

  Dunlop će isporučivati pneumatike i nuditi tehničku podršku svim takmičarima u kategoriji Moto3 koja će zameniti svetsko prvenstvo u klasi 125 ccm. Dunlop je isključivi dobavljač pneumatika za Moto2 još od uvođenja ove kategorije 2010. godine. Dunlopove isporuke su ratifikovali Dorma i Međunarodni savez timova za trke po putu IRTA (International Road Racing Teams Association).

  Sanjay Khanna , glavni direktor robne marke Dunlop za Evropu, Srednji Istok i Afriku , kaže: “ Dorna, IRTA i trkački timovi, time što su nam produžili isporuke za Moto2 i poverili ugovor za novo, uzbudljivo prvenstvo Moto3, potvrdili su Dunlopovu odanost motociklističkim trkama za Veliku nagradu. To je veliko priznanje Dunlopovoj tehnologiji koja će na ovim fantastičnim prvenstvima i dalje privlačiti pažnju svetske publike."

  Jean-Félix Bazelin, glavni direktor, Dunlop Motorsport , objašnjava:
  “Moto3 je novo, za Dunlop vrlo uzbudljivo prvenstvo. Zajedno sa našim inženjerima i tehničarima uživamo u novom izazovu i radujemo se sve boljem razumevanju tokom razvoja pneumatika za nove trkačke motocikle sa četvorotaktnim motorom od 250 ccm. Produžavanje našeg ugovora za Moto2 je dokaz da dobro obavljamo posao na tom prvenstvu, a očigledni su i rezultati.”

  Sharon Antonaros, direktor marketinga, Dunlop Europe Motorcycle , kaže:
  “Dunlop sarađuje na motociklističkim trkama da bi proširio svoje znanje na području vrhunske tehnologije i stalno razvijao svoje proizvode. Koristi od toga imaju i naši kupci, s obzirom da smo svojom saradnjom u Moto2 znatno usavršili svoje tehnologije NTEC i Multi-Tread. Moto3 je fantastična, potpuno nova scena, i svakako će nam koristiti što smo prisutni već od samog početka prvenstva kad kriva učenja najbrže raste i mogućnosti za nagrade su najveće.”

  Carmelo Ezpeleta, glavni direktor, Dorna , kaže:

  "Velika nam je čast što u novoj kategoriji Moto3 možemo da sarađujemo sa robnom markom kakva je Dunlop, i što smo postojeću saradnju u kategoriji Moto2 produžili do kraja 2014. godine. Dunlopova strast koju gaji prema motociklizmu i njegov trud na svetskom prvenstvu MotoGP su vrednosti koje su ojačale odnose sa Dornom, i to čak u dve od tri kategorije na svetskom prvenstvu. Nema nikakve sumnje da je trkačka staza odličan poligon za testiranje Dunlopovih stalnih aktivnosti na tehnološkom području i nastojanja da još više poboljšava svoje proizvode, i da će nova tehnološka dostignuća i dalje prenositi na put.”