4Gume.com Logo

Nova guma Dunlop SP SPORT MAXX GT

  01. mart 2007.
  Slika sa testiranja

  Mireval, Francuska, 19. marta 2007. Dunlop, jedan od vodećih svetskih proizvođača guma, predstavio je SP Sport Maxx GT, novu gumu ultra visokih performansi koju karakterišu odlično priajnjanje i precizno upravljanje, izvanredna stabilnost pri velikim brzinama i vožnji u krivinama, izuzetna upravljivost i izvrsno reagovanje na putu.

  Guma SP Sport Maxx GT namenjena je sportskim automobilima i putničkim automobilima sa sportskim karakteristikama i ima izvanredna svojstva za vožnju na suvom putu, a budući da se odlikuje odličnim odzivom, omogućuje maksimalnu kontrolu nad vozilom i garantuje uzbudljivu vožnju.

  Dunlopova smesa gazećeg sloja od silike inspirisana gumama sa trka, doprinosi boljim voznim karakteristikama gume, a da se pri tome ne smanjuju prijanjanje na suvom putu, izdržljivost na mokrom i pređena kilometraža. Osim toga pljosnata kontaktna površina na spoljnom delu gazećeg sloja omogućuje bolje reagovanje na putu, posebno u krivinama.

  "Dunlop razvija gume za profesionalne vozače i entuzijaste. Za vozače koji očekuju izuzetnu upravljivost za potpuno uživanje u vožnji sada, u svom portfelju, imamo vrhunsku gumu. Guma omogućuje vozačima da svoje krajnje granice pomere još malo dalje", izjavio je Frédéric Schilling, direktor robne marke Dunlop za Evropu, Bliski istok i Afriku.

  Dunlopova do detalja osmišljena tehnologija gazećeg sloja s više radijusa (MRT) takođe pomaže boljem prijanjanju nove gume SP Sport Maxx GT.

  MRT omogućuje izuzetno precizan proračun površine gazećeg sloja. Što je gazeći sloj preciznije izračunat, bolja je raspodela pritiska po kontaktnoj površini. Što je pritisak ravnomerniji, veći deo gume je u kontaktu s putem.

  Veća kontaktna površina omogućuje bolju upravljivost po suvom putu. Bolja raspodela pritiska doprinosi i mirnijem prelazu iz vožnje po pravoj liniji u vožnju u krivini. MRT pokazuje najveće prednosti kad se vozi u ekstremnim uslovima - pri skretanju i velikim brzinama.

  Jedinstvena tehnologija hibridnih ovojnih pojaseva – napravljenih od čvrstih, termo otpornih materijala – ograničava deformaciju gume koju može prouzrokovati vožnja velikom brzinom. Zbog posebnog, optimalnog dezena gazećeg sloja gumom se može odlično upravljati. Kruta, široka unutrašnja ramena i čvrsta rebra poboljšavaju prijanjanje i stabilnost gume, a ravni kanali i centralno rebro prkose izazovima kod manevrisanja velikom brzinom. Strateški raspoređeni blokovi na spoljnoj strani gazećeg sloja daju gumi bočnu stabilnost.

  Gume SP Sport Maxx koja je prethodila novoj SP Sport Maxx GT, testirana je širom sveta i pokazala se uspešnom, što je nesumnjivo ojačalo položaj Dunlopa u segmentu luksuznih vozila sa sportskim performansama. Dunlop je definisan kao vrlo dobar izbor za prvu ugradnju. Štaviše, dokazala se i na prestižnom nemačkom prvenstvu touring vozila Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), za koje je Dunlop ekskluzivni dobavljač guma. Guma SP Sport Maxx je dobila priznanje brojnih vodećih auto magazina i ostvarila velik ugled među proizvođačima automobila.

  Novom gumom SP Sport Maxx GT opremljeni su automobili od Lamborghinija do Minija, što entuzijastim omogućuje da svaki dan imaju doživljaj kao da su na trkama.

  Dimenzije na raspolaganju:

  235/40Z R18 (95Y) XL
  245/40Z R18 (97Y) XL
  255/35Z R18 (94Y) XL
  285/35Z R18 (101Y) XL
  235/35Z R19 ZR XL
  255/40Z R19 ZR XL
  285/35Z R19 ZR
  295/30Z R19 (100Y) XL

  Izvor: Sava Tires