4Gume.com Logo

Dunlop Sport Maxx Race izabran za Porsche 911 GT3

  06. jun 2013.

  Kranj, Slovenija, 30. maj 2013. – Dunlopovi pneumatici visokih performansi Sport Maxx Race izabrani su za novi Porsche 911 GT3. Sport Maxx Race je prvi pneumatik koji je Porsche odobrio za svoj novi 911 GT3, i to zbog uravnoteženih voznih karakteristika pneumatika i sportskih performansi na visokom nivou.

  Ovaj sportski pneumatik, koji već u svojoj osnovi ima Dunlopov trkački DNK, montira se na prednje točkove vozila Porsche 911 GT3 u dimenzijama 245/35 ZR20 (91Y), a na zadnje u dimenzijama 305/30 ZR20 (103Y) XL. Navedene dimenzije i njihovu specifičnu kombinaciju Dunlop je razvio namenski za novi Porsche 911 GT3, u tesnoj saradnji sa proizvođačem vozila.

  Andreas Preuninger, projektni direktor za vozila GT u preduzeću Porsche AG, kaže: "Već od samog početka bili smo ubeđeni da će pneumatik Dunlop Sport Maxx Race dobro da se pokaže na našem GT3 jer je njegovo prianjanje na izuzetno visokom nivou. Zahvaljujući upravo ovim pneumaticima uspeli smo da poboljšamo smanjivanje brzine pri kočenju i postigli optimalan prenos poprečnih sila. Ove pneumatike odlikuju takođe pouzdan odziv na komande i velika stabilnost smera. Testove smo vršili i na trkačkoj stazi Nürburgring Nordschleife na raznim asfaltnim površinama, u različito oštrim krivinama i pri različitim kompresijama – pneumatik Sport Maxx Race je svojim pouzdanim performansama potvrdio da će se odlično pokazati na našem vozilu 911 GT3.”

  Sport Maxx Race sa trkačkim genima

  Pneumatik Dunlop Sport Maxx Race, kojeg odlikuje trkačka tehnologija sa 125 godina tradicije, napravili su od komponenata trkačkih pneumatika Dunlopovi inženjeri sa bogatim iskustvom na području moto sporta i vožnje po putu. Oni su postigli osetno i merljivo bolje prianjanje u širokom rasponu temperatura, dok čvrst i izuzetno širok spoljašnji rameni deo obezbeđuje veliku stabilnost u krivini.

  Dvostruka godišnjica

  Predstavljanje vozila Porsche 911 GT3 početkom ove godine poklapa se sa 50. godišnjicom serije 911. Svoju godišnjicu ove godine proslavlja i Dunlop, pri čemu se osvrće 125 godina unazad, na svoje početke, kad ga je osnovao John Boyd Dunlop, izumitelj prvog pneumatika napunjenog vazduhom. Njegova tehnologija je osnova svih savremenih pneumatika, a njegov entuzijazam da na tržište isporučuje sve bolje proizvode održava se u Dunlopu i dan-danas.