4Gume.com Logo

Firestone Winterhawk 2

  01. septembar 2008.

  Za predstojeću zimu, Bridgestone-ov brend Firestone, pripremio je novu poboljšanu verziju zimske putničke gume Winterhawk 2. Konačno, bilo je vreme za poboljšanja jer prethodna Firestone-ova guma Winterhawk, nije opravdala reputaciju koju Firestone ima u svojoj klasi. Na prošlogodišnjem testu ADAC-a Winterhawk je zauzeo petnaesto mesto od šesnaest testiranih guma! S nestrpljenjem očekujemo ADAC-ove testove  zimskih guma za 2008. godinu, jer ako nekom uopšte treba verovati, onda je to ADAC.

  Firestone Winterhawk 2

  Ova guma je namenjena automobilima visokih performansi. Nova unapređena guma visokih performansi još jednom vam daje potvrdu superiorne kontrole nad vašim vozilom. Komfor i ekonomičnost čine idealan spoj.

  Bridgestone predstavlja novu gumu, specijalistu za zimske uslove, Firestone Winterhawk 2, u pravom trenutku pred predstojeći hladniji deo godine. Guma Wintrhawk 2 ne pruža samo izvrsno prijanjanje na snegu, nego je odlikuju poboljšane vozne karakteristike na suvoj i mokroj podlozi, vrhunska udobnost vožnje i ekonomske prednosti zahvaljujući produženom veku trajanja.

  Montiranje zimskih guma na vozilo ne bi trebalo da čeka prvi sneg. Veoma je preporučljivo da se gume zamene kada temperature počnu da padaju. Bez obzira na globalno zagrevanje, za našu klimu još uvek važi pravilo: „Zimske gume od oktobra do Uskrsa“. Prave zimske gume - koje se prepoznaju po simbolu snežne pahuljice na bočnom zidu - su napravljene od gumene smese prilagođene niskim temperaturama, koje pružaju optimalno prijanjanje i sigurno upravljanje čak i na podlozi na kojoj nema snega.

  Baš kao i prethodna guma Winterhawk, Winterhawk 2 se odlikuje usmerenom šarom; nova guma stavlja naglasak na bezbednost i udobnost vožnje. Specijalna smesa sa visokim učešćem silike, obezbeđuje odlične performanse na snegu i balans na mokrom. Veliki broj lamela i ivičnih tačaka prijanjanja gazećeg sloja, obezbeđuju optimalnu vuču i kočenje na snežnoj podlozi i ledu, dok povećani rameni blokovi gazećeg sloja omogućuju odličnu upravljivost na snegu i maksimalnu stabilnost u krivinama.

  3D lamele u ramenom delu gume pomažu gumi prilikom skretanja na suvoj podlozi: One učvršćuju gazeći sloj i pružaju sigurno upravljanje. Rebra, u centralnom delu gazećeg sloja, poboljšavaju stabilnost što rezultirau boljim kočenjem i voznim karakteristikama na suvom. Ona takođe utiču na povećanje broja pređenih kilometara, što gumu čini ekonomičnom.

  Specijalne akvaplaning karakteristike takođe utiču na veću udobnost i bezbednost. Između ostalog Winterhawk dobija poene zbog tri velika uzdužna kanala gazećeg sloja, koji efikasno uklanjaju vodu i bljuzgavicu.

  Winterhawk je raspoloživ u 21-oj dimenziji, od 13 do 17 inča i serijama od 45 do 70 sa brzinskim indeksima od T do H, još od juna 2008.