4Gume.com Logo

Goodyear EfficientGrip nagrađen za »zelene inovacije«

    01. april 2011.

    Kranj, 21.4.2011 - Pneumatik EfficientGrip kompanije Goodyear primio je »The Green Innovation Award« za doprinos njegove inovativne tehnologije Fuel Saving smanjenju uticaja CO2 na životnu sredinu. Nagrada je bila dodeljena u okviru luksemburškoga programa GreenWorks, namenjenog društvima koja ozbiljno shvataju uticaj na životnu sredinu i prihvataju inicijative u korist održivog razvoja.

    GreenWorks je nagradio dve inovacije kompanije Goodyear . Pored EfficientGrip, žiriju koji je bio sačinjen od 50 izvršnih direktora i vodećih službenika, na procenu je dat još nedavno predstavljen pneumatik za privredna vozila, Marathon LHT II. Pneumatik EfficientGrip su odlikovali nagradom za zelenu inovaciju (Green Innovation Award) , a LHT II se u kategoriji zelenih proizvoda (Green Product Awards) plasirao na drugo mesto .

    »Ovom nagradom je naplaćen sav trud koji je Goodyear uložio upotrebom inovativne tehnologije u smanjenje uticaja CO2, i to ne samo kod pneumatika EfficientGrip, već kod svih naših novorazvijenh pneumatika«, rekao je Marc Junio, generalni direktor Goodyear Inovacionog Centra u Luxemburgu . »Inovativne tehnologije ove vrste su potrebne zbog novih propisa EU, koji zahtevaju označavanje pneumatika sa podacima o efikasnosti potrošnje goriva, buke i kapaciteta na mokroj podlozi koji bi trebalo da počne da važi 2012. godine.«