4Gume.com Logo

Goodyear i NASCAR produžili ugovor

  01. oktobar 2011.

  AKRON, Ohajo, 5. oktobar 2011. Goodyear Tire & Rubber Company i savez NASCAR su objavili da su potpisali ugovor na osnovu koga Goodyear sledećih pet godina nastavlja da bude isključivi dobavljač pneumatika koji se koriste u tri vrhunske trkačke serije NASCAR. 

  Prema ugovoru koji važi do sezone 2017 Goodyear ostaje “isključivi dobavljač pneumatika za serije NASCAR Sprint Cup, NASCAR Nationwide i NASCAR Camping World Truck . Goodyear i NASCAR sarađuju neprekidno još od pedesetih godina kada je Goodyear počeo da isporučuje trkačke pneumatike, što predstavlja jedan od programa za isporuku proizvoda koji najduže traje na bilo kom sportskom području. Pored toga, Goodyear je još od 1997. godine isključivi dobavljač pneumatika za sve tri vrhunske trkačke serije. 

  “Navedeno produžavanje ugovora je nastavljanje saradnje stručnjaka,” kaže Pierre Jambon, potpredsednik za područje "off-road" pneumatika u preduzeću Goodyear. “NASCAR je bez sumnje stručnjak za trke automobila iz redovne proizvodnje prilagođenih za trke, a izabrao je Goodyear zbog stručnog znanja i iskustva koji mogu da obezbede vrhunske performanse. Performanse naših pneumatika na trkačkim stazama potvrđuju vrednost robne marke i ulivaju poverenje vozačima, a navjačima omogućavaju uživanje u uzbudljivoj trci. Ponosni smo što ćemo i dalje biti sastavni deo NASCAR-a.”

  “Naša dugogodišnja saradnja sa preduzećem Goodyear govori o konstantnom visokom kvalitetu pneumatika koje isporučuje našim trkačkim timovima,” kaže Jim O’Connell, vođa prodajne službe u savezu NASCAR. “Oni nisu samo stručnjaci na području performansi pneumatika, već i marka koja zna da se na kreativan način efikasno uključi i poveže sa našim navijačima.”

  Informacije o savezu NASCAR
  National Association for Stock Car Auto Racing, Inc. (NASCAR) je upravni organ sa ovlašćenjima za sankcije na području jednog od najvažnijih sportova u Severnoj Americi. Trke NASCAR prenose se u više od 150 država, na 20 jezika. U Sjedinjenim Državama trke se prenose na FOX, TNT, ABC/ESPN/ESPN2, SPEED i na satelitskom radiju SiriusXM. Među navijačima sa svih sportskih područja, navijači na trkama NASCAR spadaju među najodanije određenoj robnoj marki, zato je ovde prisutno više preduzeća sa liste Fortune 100 nego u bilo kojem drugom sportu. NASCAR obuhvata tri nacionalne serije (NASCAR Sprint Cup, NASCAR Nationwide i NASCAR Camping World Truck), četiri regionalne serije, jednu lokalnu seriju i dve međunarodne serije. Za više informacija i celokupan program posetite Pratite trke NASCAR na Facebook ili na Twitter-u: @NASCAR.