4Gume.com Logo

Goodyear OptiGrip - nešto stvarno novo

  01. februar 2009.
    
  

  GoodYear predstavlja pneumatik OptiGrip sa novom revolucionarnom tehnologijom SmartWear, koji zadržava besprekorne performanse čak i kad je istrošen.

  Goodyear OptiGrip

  Tehnologija SmartWear omogućava da se habanjem gazećeg sloja na površini pojavljuju nova smesa i kanali koji poboljšavaju prijanjanje na mokrom putu. Gornja smesa daje dezenu gazećeg sloja čvrstinu koja omogućava dobru vodljivosti na suvoj podlozi i veliki broj pređenih kilometara. Habanjem gornje smese na površinu postepeno dolazi donja smesa. Ona poboljšava prijanjanje na mokroj podlozi i omogućava prvoklasno kočenje i vodljivost na mokrom putu tokom celog veka trajanja pneumatika.

  Novi pneumatik OptiGrip je temeljno ispitan na testnim stazama i na javnim putevima, a testiranja je takođe obavila i nezavisna nemačka institucija TÜV SÜD Automotive.

  Posle 20.000 pređenih kilometara OptiGrip ima bolju otpornost na akvaplaning nego dva potpuno nova konkurentna pneumatika.

  Posle više od 30.000 pređenih kilometara, pneumatik GoodYear OptiGrip na testovima vodljivosti i kočenja na mokroj podlozi ostavlja svoje konkurente daleko iza sebe. Na asfaltnoj testnoj stazi sa malim koeficijentom µ (mi) i početnom brzinom od 80 km/h, pneumatik OptiGrip se zaustavio 11 metara pre nego ostala dva testirana konkurentna pneumatika. Postignuta vremena po krugu na uporednom testu vodljivosti na mokroj podlozi pokazuju da OptiGrip ima celih pet sekundi prednosti u odnosu na konkurenciju.

  Goodyear OptiGrip

  Novi pneumatik OptiGrip je na raspolaganju u 16 različitih dimenzija, u klasama brzina H, V i W, za naplatke od 15'' do 18'', širine od 205 do 245 mm i profila od 65 do 45, tako da pokriva veći deo vozila srednjih i visokih performansi.

  Goodyear OptiGrip

  Goodyear je posvetio poseban sajt OptiGrip gumi gde su na sjajan način prikazane njene karakteristike i prednosti.