4Gume.com Logo

Goodyear proizvodi patriotske gume Racing Eagle

  01. jun 2010.

  Do Dana nezavisnosti SAD, koji je proslavljen u celoj zemlji 4. jula, kompanija Goodyear Tire & Rubber, ekskluzivni isporučilac guma serija American NASCAR, je predstavila neobične trkačke gume Goodyear Racing Eagle za trke NASCAR Sprint Cup i Nationwide Series, koje su održane za vikend 4. jula.

  Gume se predstavljene u novom dizajnu: crvene, bele i plave boje sa natpisom na bočnoj ivici - “podržaćemo našu vojsku”. Po saopštenjima predstavnika Goodyear, na ovaj način kompanija želi da zahvali svim muškarcima i ženama oružanih snaga SAD.

  Pojava ovih neobičnih guma takođe označava početak programa Goodyear Support Our Troops, za koji je izdvojeno 20 000 dolara. U okviru programa klijenti kompanije u SAD mogu da izraze svoju podršku vojnicima zemlje i uzmu učešće u sakupljanju novčanih sredstava, koji su namenjena vojnicima kojima su potrebna i članovima njihovih porodica.

  Gume Goodyear Support Our Troops, koje su učestvovale u trci Coke Zero 400, će biti prodate na aukciji, a novac će otići u nekomercijalnu organizaciju Support Our Troops.

  Kako je saopštio Kris Kinzl (Kris Kienzl), kompanija Goodyear već sto godina isporučuje gume za vojsku SAD i 56 godina učestvuje u NASCAR.