4Gume.com Logo

Goodyear Wrangler standardna 4x4 oprema za Spirit of Africa

  10. jun 2013.

  Kranj, Slovenija – 5. juni 2013. –  Zbog izuzetno teškog afričkog terena, Spirit of Africa je takmičenje na kojem su na ispitu kako veštine u 4x4 terenskoj vožnji tako i vozilo, a naravno i pneumatici. Vozila VW Amarok sa pogonom na sva četiri točka koji učestvuju na takmičenju opremljeni su isključivo pneumaticima Goodyear Wrangler.

  Eliminaciona trka za ovogodišnji događaj Spirit of Africa, čiji je pokrovitelj legendarni trkač Sarel van der Merwe, odvija se na dužoj i zahtevnijoj stazi nego prethodnih godina; 250 timova se suočava sa raznim izazovima, među kojima su brzinski testovi, vožnja unazad i tehnička vožnja po grubom terenu.

  “Na ovom zahtevnom takmičenju koje obuhvata kako tehniku vožnje automobila sa pogonom na četiri točka preko kamenja i po pesku tako i sekcije za brzu vožnju, pneumatici Goodyear Wrangler su se pokazali prvenstveno kao svestrani i jedini su koje sam spreman da koristim,” kaže van der Merwe. 

  “Ti pneumatici su prilagodljivi, imaju dubok gazeći sloj, odlikuje ih fantastično prianjanje, a pored toga po svom konceptu i konstrukciji su takvi da odolevaju ekstremnim uslovima, zato u njih imam potpuno poverenje” objašnjava van der Merwe. 

  Trenutno se eliminacione trke odvijaju u rezervatu Kondowe blizu mesta Tzaneen u provinciji Limpopo. Van der Merwe je iskoristio ono što tamo tako velikodušno nudi majka priroda i zacrtao stazu koja predstavlja najveći izazov do sada. 

  Dvadeset timova koji kroz eliminacione trke prođu sa najboljim rezultatima idu dalje u finale koje će ove godine biti u Južnoj Namibiji na peskovitoj podlozi koja nudi izuzetno opasne uslove vožnje. 

  Ove godine takmičenja za nagradu Spirit of Africa Trophy održavaju se već deveti put, a za sledeću godinu uveliko se planira proslava desete godišnjice ­– van der Merwe obećava nešto izuzetno.