4Gume.com Logo

Gume Continental na autosalonu IAA 2011

    01. avgust 2011.

    Nemački Continental nije samo jedan od vodećih svetskih proizvođača guma već i auto delova. Pod sloganom “Upravljajući transportom budućnosti” Continental će učestvovati na 64-om Međunarodnom autosalonu IAA 2011, koji će se ove godine održati od 15 do 25. Septembra u Frankfurtu. U skladu s globalnim tendencijama auto-industrije centralno mesto na štanda  Continental (900 м2) namenjeno je tehnologijama transportnih sredstava budućnosti. Napredni sistemi za pomoć vozačima, kočioni sistemi, sistemi pristupa, koncepciji korišćenja i zajedničkog korišćenja automobila, tehnologije enegretskog pogona, senzori, materijali za opremu enterijera, gume – to je samo mali broj inovacija, koje će biti predstavljene posetiocima. Izložba će se završiti interaktivnim profesionalnim seminarima i vizuelnim manifestacijama za posetioce.

    “Povećana bezbednost i efikasnost, udobnost pri grupnom korišćenju automobila, kao i povećani nivo komfora prilikom vožnje – to je naš doprinos budućnosti  transportnih sredstava, za koje je karakteristična raznolikost korišćenih tehnologija i stalno usavršavanje” objasnio je dr Elmar Degenhart (Dr. Elmar Degenhart), predsednik izvršnog veća direktora koncerna Continental. “Učestvujući na ovogodišnjoj međunarodnoj izložbi IAA, gde su vrlo jasno predstavljene globalne tendencije auto industrije, želimo da demonstriramo našu spremnost za rešavanje složenih zadataka uz pomoć širokog asortimana proizvoda i istaknutih profesionalnih dostignuča. Nezavisno ot toga da li automobile ima motor unutrašnjeg sagorevanja, hibridan pogon, elektropogon uvek smo spremni da ponudimo visokokvalitetne proizvode I tehnička rešenje za sve do sada postojeće I buduće vidove transporta”.

    Centralno mesto u postavci Continentala zauzeće nove gume ContiEcoContact 5. Karakteriše ih kratak kočioni put, smanjen otpor kotrljanja za 20 % i 12% veća kilometraža koju prelazi. To je postalo moguće zahvaljujući spoju različitih faktora. Kao prvo, zahvaljujući koriščenju nove gumene smese s primenom originalnih polimernih lanaca. Oni bolje vezuju silikate koje sarži gumena smesa, što omogućava da se ograniči kretanje hemijskih komponenata smese i poboljša prijanjanje guma na mokrom putu. Kao drugo, bio je sprecijalno razrađen ravan profil gume i optimizovana dubina gazećeg sloja, što je omogućilo da se smanji pokretljivost slojeva brejkera, kao i da se snizi horizontalno i vertikalno proklizavanje. Na taj način potrošnja goriva kod automobila s ovim gumama se smanjila za 3%, u poređenju s automobilima koji imaju standardne gume.

    Na autosalonu IAA 2011 kompanija Continental će predstaviti i  gume eCar s oprimalnim otporom kotrljanju, izrađene specijalno za automobile. Ovakvim tehnologijama kompanija demonstrira profesionalna dostignuća u sferi razvoja proizvoda i sistema za elekromobile. Na izložbi  Continental će takođe nastupiti u ulozi potencijalnog poslodavca za inženjere, naučnike i biznismene, koji žele da daju svoj doprinos stvaranju ekološki stabilnog transportnog sistema budućnosti. Svake godine koncern otvara radna mesta za više od 1500 fakultetski obrazovanih, mladih stručnjaka.