4Gume.com Logo

Gume Hankook na novom Mercedes-Benz S-klase

  02. septembar 2013.

  Hankook tire nastavlja da proširuje svoj portfolio originalne opreme u premium segmentu. Korejski proizvođač će opremiti gumama ultra visokih performansi  Ventus Prime2  novi prestižni model Mercedes-Benz-a. Razvoj gume je bio usmeren ne samo na prianjanje na mokrom i udobnost vožnje već i na ekološke karakteristike kao što su manja buka i manji otpor kotrljanja.

  Neu-Isenburg, Nemačka, 2. Septembar 2013 - Daimler AG je odabrao premium proizvođača guma Hankook Tire za isporučioca guma originalne opreme za Mercedes-Benz S-klase. Novi luksuzni sedan izlaziće iz fabrike opremljen gumama Ventus Prime 2  u dimenziji 245/55 R17 102W.

  “Mercedes-Benz S-klase se smatra jednim od najlepših i najboljih luksuznih automobila na svetu,“ rekao je  Jin-Wook Choi, predsednik i glavni operativni direktor Hankook-a za Evropu. „Mi smo oduševljeni što smo razvili gumu za Daimler AG koja je ispunila želje potrošača i stroge zahteve proizvođača za njihov novi Mercedes-Benz S-klase“.

  Pošto su ispunjeni zahtevi za izvanrednim performansama kočenja i upravljivosti, što su vrlo važni bezbednosni aspekti za sve automobile Mercedes-Benz , inženjering specifikacija za Ventus Prime 2 se fokusirala na optimizaciju komfora, smanjenje buke kotrljanja i značajno smanjenje otpora kotrljanja. Tokom obimne faze testiranja, UHP guma je posebno zapažena po karakteristikama udobnosti vožnje.   

  Gume Ventus Prime 2 za Mercedes-Benz S-klase se trenutno proizvode u fabrici u gradu Geumsan u Južnoj Koreji. Ova fabrika se specijalizovala za proizvodnju premium guma, a proizvodnim kapacitetima koji su u velikoj ekspanziji pridodata je jedan od najmodernijih proizvodnih pogona na svetu.