4Gume.com Logo

Hankook proizveo 10-milionitu guma u Evropi

    01. januar 2010.

    Korejski proizvođač guma Hankook beleži sve bolje rezultate uprkos krizi koja je zahvatila ceo svet. Hankook-ova fabrika u Mađarskoj je u januaru 2010. godine proizvela 10 milionitu gumu. Kako kažu u kompaniji, UHP guma (ultra visokih performansi), Hankook Ventus V12 evo je bila guma koja je obeležila godišnjicu i izašla iz kalupa kao desetomilionita proizvedena u Evropi. Izbor je pao baš na ovu gumu zbog rastućih potreba na evropskom tržištu za UHP i gumama koje štite životnu sredinu.

    “Tražnja za našim gumama neprekidno raste u celoj Evropi,”  rekao je Jin Vuk Čoi, potpredsednik Hankooka i direktor za Evropu. “ Ovo nam je omogućilo da proizvedemo 10 milionitu gumu ranije nego što smo očekivali. Kao rezultat toga, investirali smo još 230 miliona evra u proširenje fabrike da bi mogli da proizvedemo 10 miliona guma godišnje ili više od 30 000 guma dnevno do 2012. godine.“

    Pored evropske fabrike guma, Hankook je otvorio sopstveni Evropski tehnički centar (ETC) u Langenhagenu, blizu Hanovera, u Nemačkoj. Više od 40 inženjera i tehničara se bavi istraživanjem i razvojem guma s ciljem da izađu u susret budućim potrebama evropskog tržišta, tesno sarađujući sa fabrikom u Mađarskoj.

    Zbog svega toga je Hankook Tire odnedavno postao partner renomiranih proizvođača automobila kao što su Volkswagen, Audi, Chevrolet, Chrysler, Ford, Hyundai, Kia, Opel i Renault. Mađarska filijala već direktno snabdeva evropske fabrike proizvođača automobila Hyundai i Volkswagen gumama za modele Hyundai i30 i Volkswagen T5.