4Gume.com Logo

Hankook RA28 dobio zeleno svetlo od Volkswagena

  01. jun 2010.

   

  Hankook će uskoro početi da isporučuje gume iz svoje fabrike u Mađarskoj za komercijalno vozilo pete generacije, Volkswagen T5.  


  Isporuke guma Hankook Radial RA 28 dimenzija 205/65 R 16 C i 215/65 R 16 C počele su već posle prve provere Volkswagena, obavljene pre godinu dana. Posle nove provere fabrike u Racalmašu, koja je sprovedena u februaru, kompanija Hankook je dobila sertifikat klase ‘A’ što znači da sada mađarska fabrika Hankook Tire može da isporučuje gume za sve modele automobila, koje proizvodi Volkswagen Group, po zaključenom ugovoru sa Hankookom o isporuci guma kao originalne opreme.

   
  U toku provere grupa stručnjaka Volkswagena detaljno je kontrolisala sve proizvodne procese u fabrici, a takođe se uverila u potpuni sklad proizvedenih guma i njihovih crteža. Do ove revizije, u januaru 2009. godine, fabrika je dobila sertifikat kvaliteta ISO/TS 16949:2002, što označava usaglašenost sa svim standardima evropskih automobilskih proizvođača.  

  Fabrika evropskog odeljenja Hankooka u Mađarskoj je počela proizvodnju 2007. godine, a danas se tamo svakodnevno proizvodi 15 000 guma za putnička, komercijalna i SUV vozila (ukupno oko 5 miliona godišnje). Danas fabrika isporučuje gume za automobile Hyundai i30, koji se proizvode u Češkoj.