4Gume.com Logo

Infostud kupio IPG

  01. septembar 2011.

  Konkurencija na tržištu internet prodaje auto guma u Srbiji se sve više zaoštrava. Prvu internet prodaju guma u Srbiji je otvorila novosadska firma Rondo ( IPG - Internet Prodaja Guma ) još 2009. godine, a posle toga je još nekoliko firmi shvatilo da će se u budućnosti veliki deo prometa obavljati preko interneta. U Evropi je internet prodaja guma u velikoj ekspanziji, prodaja guma raste uprkos krizi. Očekivali smo da će se na ovom tržištu pojaviti i najveći evropski prodavac guma nemačka firma Delticom, ali izgleda da se to neće skoro desiti.

  Početkom septembra internet kompanija Infostud se odlučila za kupovinu sajta Internet Prodaja Guma koja je poslovala u okviru preduzeća Rondo iz Novog Sada. U vlasništvu Infostuda je sada 76 odsto sajta IPG, dok je 24 odsto u i dalje u vlasništvu firme Rondo, koji ostaje manjinski partner.

  Kao jednom od najuspešnijih projekata u oblasti elektronskog poslovanja i trgovine, na XI međunarodnoj konferenciji E-trgovina održanoj u aprilu ove godine, IPG internet prodavnici je dodeljena nagrada E-trgovina AWARD 2011 za doprinos razvoju elektronskog poslovanja u Srbiji.
  Ko poznaje internet sigurno je čuo za firmu Infostud koja je vlasnik grupe korisnih sajtova od kojih je vozačima najpoznatiji sajt Polovni automobili, najposećeniji srpski sajt koji se bavi ovom popularnom temom. Infostud se  godinama uspešno bavi elektronskim poslovanjem, a Rondo prodajom guma. Sinergija ove dva posla i iskustvo u dosadašnjem radu biće glavni adut ovog partnerstva.

  Na ovaj način Infostud i IPG će, bez obzira na postojeće i buduće konkurente, dugoročno obezbediti lidersku poziciju u internet prodaji guma na tržištu Srbije.