4Gume.com Logo

Kalkulator Goodyear Dunlop koji štedi novac prevoznicima

  01. februar 2012.

  Kranj, 22.februar  – Novi kalkulator, koji je Goodyear Dunlop danas stavio na raspolaganje, pomoći će prevoznicima da utvrde koja ulaganja u cilju smanjenja potrošnje goriva su najprofitabilnija. Kalkulator stepena iskorišćenja goriva, prilagođen stvarnom stanju evropskih drumskih prevoznika, pomoći će kupcima sa područja transporta da izračunaju kolike su njihove potencijalne uštede u pogledu emisije CO2, goriva i troškova. Kalkulator stepena iskorišćenja goriva je na raspolaganju na sajtu www.fleet-calculator.eu.

  Goodyear Dunlop uvodi navedeni kalkulator u okviru svoje akcije pomoći prevoznicima da povećaju stepen iskorišćenja goriva kao odbranu od sve viših cena goriva i dažbina na ugljenik koji će u sledećim godinama po svoj prilici znatno pogoditi drumske prevoznike. Prevoznici koji već sada ulažu velike napore da povećaju ekonomičnost potrošnje goriva nalaze se pod velikim pritiskom troškova i zakonske regulative kojom se zahteva da učine još više. Prema nedavno objavljenom izveštaju preduzeća Goodyear Dunlop, četvrtina prevoznika navodi da bi im alat kojim bi mogli da predvide profitabilnost ulaganja znatno pomogao da postignu veću uštedu goriva.

  Ovaj vrlo upotrebljiv kalkulator na centralnoj lokaciji, putem grafičkih alata prilagođenih korisniku, omogućava prevoznicima da predvide u kojoj meri će izbor pneumatika, ulaganja u osposobljavanje vozača i razna rešenja za poboljšanje aerodinamike vozila doprineti smanjenju računa za gorivo i zaštiti životne sredine. Navedeni alat je takođe pripremljen za oznake otpora kotrljanja prema novoj zakonskoj regulativi EU o označavanju pneumatika koje će kupci pneumatika moći da vide u skoroj budućnosti. Vodič o novim propisima EU o označavanju pneumatika možete pogledati na sajtu http://www.goodyear.eu/home_en/tire-advice/future-eu-tire-label/ .

  Michel Rzonzef, potpredsednik za područje privrednih pneumatika u preduzeću Goodyear Dunlop, EMEA, kaže: “Svakodnevno sarađujemo sa prevoznicima i tražimo nove načine za povećanje efikasnosti poslovanja jer na tržištu trenutno nema ničega, naročito za manje vozne parkove ili samostalne prevoznike, što bi im pomoglo da tačno i pouzdano utvrde u kojoj meri i kada mogu očekivati da im se početno ulaganje isplati.”
  Kalkulator smo razvili zajedno sa organizacijom Panteia/NEA koja je obezbedila detaljne tržišne informacije iz cele Evrope da bi proračuni bili što tačniji.

  Kalkulator je na raspolaganju svim evropskim prevoznicima i svim zainteresovanim licima besplatno, a omogućava da procenite sledeće:

  • potrošnju goriva u litrima na 100 km
  • godišnju uštedu goriva u litrima
  • godišnje smanjenje emisije CO2 u tonama
  • čisto smanjenje troškova godišnje

  Prevoznike pozivamo da unesu određene podatke o svojim kamionima da bi rezultati bili odraz stvarnog stanja njihovog poslovanja.

  Françoise van den Broek, direktor preduzeća Panteia/NEA, napominje: „Rešenja koja doprinose povećanju stepena iskorišćenja goriva u voznim parkovima postaju danas sve važnija. Alat koji smo razvili je pregledan, objektivan i baziran na decenijama iskustva. Pomoću ovog alata vođa voznog parka može da utvrdi realnu profitabilnost svojih ulaganja i ukupnu uštedu u veku njihovog trajanja, i to na bazi sopstvenog poslovnog položaja. Pored toga, kalkulator je i komercijalni alat pomoću kojeg prodavci pneumatika mogu da obezbede podršku za svoje poslovanje.“

  “Drumski transport se suočava sa ogromnim promenama i prevoznici moraju biti sposobni da planiraju održivu budućnost,” dodaje Rzonzef. “Ovim kalkulatorom otklanjamo konfuziju koju među potrošače unosi poplava raznih izjava proizvođača koji se međusobno takmiče ko će obećati veću uštedu goriva za svoje proizvode. Ubeđeni smo da će naši kupci, naročito manji i srednje veliki prevoznici, brzo shvatiti koliko je korisno da posete naš internet portal o iskorišćenju goriva i isprobaju kalkulator.”
  Za korišćenje kalkulatora posetite sajt www.fleet-calculator.eu .