4Gume.com Logo

Kumho nagrađen za dizajn gume izrezane laserom

    01. januar 2010.

    Korejski proizvođač guma Kumho osvojio je prestižnu nagradu za dizajn „iF Product Design Award”  za inovativnu tehnologiju rezanja laserom koja je predstavljena na sajmu automobila u Frankfurtu (Frankfurt Motor Show) u septembru 2009. godine. Za takmičenje je prijavljeno 2486 radova iz 39 zemalja i 1061 kompanije, a Kumho je ostvario pobedu u kategoriji Naprednih studija.

    Nagrada „iF Product Design Award”  je ustanovljena 1954. godine, i smatra se jednom od 4 najpoznatije nagrade za dizajn. Kriterijume za izbor čine: dizajn, tehnologija, stepen inovacije i potencijal vrednosti brenda. Proces nagrađivanja, koji je priznat po strogim i  fer odlukama, su uveli stručnjaci iz celog sveta, uključujući i neke čuvene dizajnere.

    Guma proizvedena po novoj tehnologiji urezivanjem šare laserom  prikazana u Frankfurtu, naglašava tehnologiju kojom Kumho menja način dizajniranja gazećeg sloja. Rodžer Dženkins, direktor Evropskog tehničkog centra čije se sedište nalazi u Birmingemu, je izjavio: “Kupci prilikom kupovine gume uzimaju u obzir i dizajn gume isto kao i performanse gume. Kumho, jedna od prvih kompanija koja je ovo shvatila, neprekidno ulaže u razvoj i jednog i drugog aspekta. Zbog svega toga je naš rad nagrađen ovom prestižnom nagradom.”

    Trebalo je mnogo vremena i truda da bi se došlo do nagrade, šest meseci izlaganja u Izložbenom centru Hanover, koji je posetilo 250 000 ljudi počev od 2. marta, i onlajn izložba na iF websajtu od marta do danas.