4Gume.com Logo

Kumho proširuje liniju HP i UHP guma

    01. maj 2009.

    Korejska kompanija Kumho, uprkos krize, nastavlja da osvaja evropsko tržište uvođenjem dve nove gume visokih performansi svog brenda Ecsta – HM KH31 i X3 KL17 na vrlo unosno evropsko tržište automobila srednje klase i luksuznih limuzina. Guma HM KH31 se takmiči na tržištu automobila srednje klase uključujući i automobile koji se jako dobro prodaju već dugo godina, kao što su Ford Focus, Vauxhall Astra i VW Golf, a X3 KL17 na tržištu luksuznijih vozila. Kompanija ima cilj da nastavi povećavanje svog posla ugradnje guma kao originalne opreme. Ova ambicija iskazana je nedavnim ugovorom s Mercedes-Benz-om o snabdevanju gumama Ecsta KU19 u dimenziji 245/45 R18 najnovijeg modela Viano X-Clusive. Kompanija već ugrađuje gume kao originalnu opremu na automobile kao što su Chevrolet, Chrysler, Ford, Hyundai, Kia, Mitsubishi, Smart, Volkswagen i Daimler koga snabdeva gumama za A-Class model od 2007.

    Nova Kumho-va guma KH31 zamenjuje dosada najtraženiju gumu KH11, koja je imala odlične rezultate na testovima guma. Za razvoj guma za Evropu zadužen je Evropski tehnički centar koji se nalazi u Birmingemu.

    Evropski tehnički centar je razvio novu gumu, dizajn gazećeg sloja, konstrukciju, smesu, a i testiranje gume je tu obavljeno. Ključni cilj poboljšanja su bile performanse akvaplaninga. U kompaniji veruju da je Tehnički centar bio u stanju da unapredi gumu KH11 i  performanse nove gume na mokrom.