4Gume.com Logo

Kumho kompanija u usponu

  01. mart 2008.

  Kumho Tire, deseta kompanija na svetu, i drugi po veličini korejski proizvođač guma, namerava da do 2015 godine bude na petom mestu u svetu. Ostvarenje velikh ciljeva zahteva velika ulaganja, a Kumho je u nekoliko poslednjih godina mnogo uložio u istraživanje i razvoj i marketing. Evropsko tržište se ulaskom novih članica u evropsku uniju širi iz godine u godinu i postaje sve zanimljivije za najpoznatije svetske brendove. U želji da ojača svoju evropsku poziciju, Kumho planira da isporučuje gume ultra visokih performansi (UHP) kao opremu za prvu ugradnju za najpoznatije evropske proizvođače automobila.

  Kumho isporučuje UHP gume za Mercedes Benz MPV Viano

  Krajem februara Kumho je saopštio da će kompaniji Daimler AG isporučiti oko 10 000 UHPguma Ecsta KU 19 za višenamensko vozilo Mercedes Benz Viano X-Clusive. Ovo je nastavak saradnje koja je započeta u novembru 2006. Od februara prošle godine Mercedes-Benz A Class iz fabrike počinje da izlazi sa Kumho gumama. Kumhov nastup na nemačkom tržištu počeo je još 2002 godine prvom ugradnjom na Volkswagenove auotomobile.

  Borba za ugradnju guma kao originalne opreme postaje sve žešća jer višestruko povećava prodaju zamenskih guma na drugim vozilima. Portparol Kumha je saopštio „da će ovo proizvesti lančanu reakciju na zamensko tržištu i da će pomoći kompaniji da postane peti proizvođač u svetu do 2015. godine.“

  Kumho platinasti sponzor fudbalskog kluba Manchester United

  Prošle godine Kumho je istakao kandidaturu za dobijanje statusa „premium brenda“ sklapanjem ugovora o sponzorstvu sa Manchester united-om. Ugovor će važiti do 2011. godine.

  Kumho u auto sportu

  Kumho je i u auto sportu postavio visoke ciljeve, od kojih je najvažniji ulazak uF1! Put do F1 je dug i započeo je nastupom u F3 gde je od 2002 godina broj 1.
  Od tri najznačajnije trke u auto sportu (Lemans 24 hours, WRC i F1) Kumho je već nastupao i pobeđivao u prve dve.

  Prepoznatljivost brenda se najbolje gradi nastupom u prestižnim auto trkama. Kumho ide stopama Bridgestone-a i za to ne žali novac!

  Kumho proslavio 30 godina u Evropi

  Kumho je osnovao svoju evropsku filijalu davne 1978. godine u Frankfurtu, tako da ove godine slavi 30 godina rada na evropskom tržištu. Očekuje se da će ukupna prodaja u Evropi u 2008. godini premašiti 500 miliona dolara.