4Gume.com Logo

Michelin Pilot Super Sport za Ferrari FF 4x4

    01. mart 2011.

    Posle uspešnog partnerstva u prošlosti, italijanski konstruktori su ponovo odabrali Michelin kao jednog od proizvođača opreme za novi Ferrari FF s pogonom na sva četiri točka.

    To je letnja guma Michelin Pilot Super Sport koja će biti montirana na Ferrari FF 4x4 kao originalna oprema. Ova guma se pojavila na tržištu početkom 2011. godine i najbrža je komercijalna guma na svetu koja se ikada pojavila na stazi. (Testiranje je izvršila nezavisna agencija TÜV SÜD Automotive sa gumama dimenzija 245/40 ZR 18 Y i 235/35 ZR 19 u konkurencij 5 glavnih konkurenata). Misija koja je dodeljena gumi Pilot Super Sport je jednostavna: postizanje uživanje u vožnji i maksimalna bezbednost čak i u ekstremnim uslovima. Kombinacija emocija i bezbednosti bila je odlučujući faktor u fazi razvoja između Michelina i Ferrarija.

    Gume Pilot Super Sport, konstruisane prema najvišim tehnološkim zahtevima, omogućile su  proizvođaču guma da 13 puta uzastopce pobedi u čuvenoj trci 24 časa Le Mana. Iskustvo koje je tada stečeno preneto je na gumu Pilot Super Sport na veliko zadovoljstvo i korist vozača koji traže uzbuđenje u vožnji. Da bi bilo poboljšano držanje na putu, da bi bezbednost bila još veća čak i u ekstremnim uslovima i da bi broj pređenih kilometara bio povećan, Michelin je kombinovao tri tehnologije od kojih dve direktno potiču iz 24 časa Le Mana. Imena ovih tehnologija su: Twaron® belt, Bi-Compound tread and the Variable Contact Patch 2.0.

    Prednje i zadnje gume imaju različite dimenzije: 245/35 ZR 20 na prednjoj, a 295/45 ZR 20 na zadnjoj osovini.