4Gume.com Logo

Michelin pomaže britanskim vozačima da uštede novac

  01. maj 2010.

  Ove godine u okviru britanskog šoua Fill Up With Air, koji se održava u Velikoj Britaniji i Irskoj od maja do oktobra, Michelin se sprema da pokrene narednu kampanju s ciljem skretanja pažnje vozača na problem korišćenja nedovoljno namumpanih guma. Prema podacima kompanije, u Velikoj Britaniji zbog takvih guma vozači bespotrebno troše oko 580 miliona dolara godišnje.

   
  Za vreme svakog zaustavljanja na putu Fill Up With Air predstavnici Michelin-a se spremaju da privuku pažnju vozača na činjenicu, da vožnja sa nedovoljno napumpanim gumama dovodi do njihovog brzog habanja i rasta potrošnje goriva. Prema podacima istraživanja, u zemlji se svake godine bespotrebno troši 370 miliona litara goriva, i u atmosferu se izbacuje dodatan milion tona CO2. Prema saopštenju Petra Snelinga (Peter Snelling), šefa britanskog odeljenja Michelin-a za odnose sa javnošću, kada bi svi automobili u Velikoj Britaniji koristili dobro napumpane gume, mogli bi se značajno smanjiti troškovi goriva, kao i izbacivanje СО2. Prošle godine su stručnjaci kompanije u okviru Fill Up With Air proverili gume na 5 000 automobila, i rezultati su pokazali da se većina vozača ne odnosi dovoljno ozbiljno prema održavanju guma.

   

   Ove godine kampanja Michelin-a Fill Up With Air će se voditi u više od 50 gradova, gde će se održati šou, i svi zainteresovani su pozvani da besplatno provere stanje guma.