4Gume.com Logo

Мihael Šumaher: Problemi s gumama se nastavljaju

  01. jun 2010.

  Mihael Šumaher kaže da Mercedes GP zasada nije uspeo da reši problem s gumama koji prati ekipu od samog početka ove sezone. Nemačkoj kompaniji ne polazi za rukom da primora svoje gume da se dobro ponašaju u kvalifikacijama, što se odražava na rezultate u trkama.

  Na poslednjoj Gran Pri trci, koja je održana u Valensiji, Mercedes GP je osvojio samo jedan bod pošto nijedan njihov bolid nije uspeo da se nađe među prvih deset u kvalifikacijama.

  Pred početak vikenda u Silverstounu Šumaher je rekao da njegov tim mora da svu pažnju usmeri na rešavanju ovog problema: “Trka u Silverstounu je posebna trka za nas, pošto je blizu svima u našim fabrikama u Brekliju i Brikstonu koji u ovim fabrikama pakleno rade da bi pripremili sezonu čiji je start bio mnogo teži nego što smo očekivali”.

  “Sledećeg vikenda želimo da pokažemo ovim ljudima i svima koji nas podržavaju dobar rezultat, bez obzira na to što nam predstoje teškoće. Moramo priznati tu činjenicu da u Valensiji nismo bili tako konkurentni kako smo očekivali. Zbog toga je teško prognozirati šta možemo da postignemo na Gran-priju Velike Britanije”.

  Vozač istog tima Niko Rozberg je rekao da ima veruje da će njegov tim uspeti da reši problem i priključi se vodećim ekipama. “Vratićemo se u Brekli posle trke i bilo bi lepo da ih nagradimo dobrim rezultatom za njihov naporan rad. Bilo je teško na nekoliko poslednjih trka, ali mi radimo naporno i siguran sam da ćemo uspeti”.