4Gume.com Logo

Nokian WR G2

  01. decembar 2007.

  Vrhunska guma za bljuzgavicu

  Nokian WR G2

  Jedan od najbrže rastućih svetskih proizvođača guma, finska kompanija Nokian Tyres, predstavila je novu zimsku gumu Nokian WR G2 . Posle uspeha u Severnoj Evropi i Rusiji, Nokian širi svoje tržište i u centralnoj Evropi. Gume iz serije WR namenjene su tržištu centralne Evrope koje se odlikuje nepredvidivim vremenskim prilikama s olujama, vejavicama i pljuskovima. Zahtev koji je postavljen prilikom razvoja nove gume je da ima vrhunske karakteristike na bljuzgavici. Pošto je i u našim uslovima snega sve manje, a bljuzgavica sve češća, guma je vrlo zanimljiva i za ex-yu tržište.

  Izuzetne vozne karakteristike na bljuzgavici

  Ultra moderan asimetričan dezen gazećeg sloja (šare), daje gumi Nokian WR G2 karakteristike koje odgovaraju uslovima u centralnoj Evropi. Oblik i raspored lamela na spoljnim ramenima olakšava upravljanje vozilom na svim podlogama, dok unutrašnja ramena omogućuju izvrsno prijanjanje. Nokian Tyres je takođe pionir u razvoju novih rešenja za bezbedniju vožnju na bljuzgavici.

  Oštre ivice unutrašnjeg dela bočnog zida

  Oštre ivice unutrašnjeg dela bočnog zida izbacuju veće količine vode i raskvašenog snega i povećavaju bezbednost vožnje na bljuzgavici. Ove ivice za bljuzgavicu efikasno sklanjaju u stranu sneg i vodu između gume i puta i omogućuju izvrsno prijanjanje na bljuzgavici. Kanali su polirani što omogućuje 15% efikasnije odvođenje vode i snega.

  Nokian WR G2

  Zaštita okoline

  Nokian WR G2

  Zaštita okoline i bezbednost su bili dva najvažnija zahteva u razvoju ove gume. U proizvodnji se koriste niskoa-aromatična, prečišćena ulja. Smesa od koje je proizvedena sadrži siliku i ulje kanole što utiče na smanjen otpor kotrljanja i manju potrošnju goriva. Nokian Tyres je postao prvi proizvođač koji je proizveo “čistu ” gumu s ovim karakteristikama.

  Asimetrična šara

  Asimetrična šara daje preciznost upravljanja i efikasno sprečava akvaplaning. Različit dezen šare na spoljnim i unutrašnjim ramenima poboljšava upravljivost na suvoj i mokroj podlozi.

  Nokian WR G2

  Proizvedena od silike i ulja kanole

  Nokian WR G2

  Korišćenjem kanola-silika smese u sastavu gazećeg sloja poboljšano je prijanjanje i smanjen otpor kotrljanja bez gubitka dobrih zimskih osobina.


  Lamele koje “brišu” vodu između gume i podloge

  Lamele koje “brišu” vodu između gume i podloge prilikom kočenja su još jedna inovacija Nokian Tyres-a. Prave lamele dozvoljavaju gazećem sloju da se ponaša kao brisač vetrobranskog stakla na mokroj podlozi: on briše vodu ispod kontaktne površine gume s podlogom.

  Nokian WR G2

  3D samozatvarajuće lamele

  Samozatvarajuće lamele se nalaze u centralnom rebru i postepeno podržavaju gumu na poprečnom i uzdužnom pravcu poboljšavajući stabilnost upravljanja i prijanjanje na mokrom.

  Nokian WR G2

  Prostor za informacije o gumi se koristi za označavanje propisnog pritiska i mesta na automobilu za vreme sezone skladištenja gume.

  Nokian WR G2

  Dimenzije u kojima se proizvodi

  Ovlašćeni distributer za gume Nokian je Rondo Tyres .