4Gume.com Logo

Nokian Z G2 pobednik na testovima letnjih guma za 2012

  01. mart 2012.

  Ove zime smo često pisali o zimskim gumama Nokian jer je to uža specijalnost finske kompanije. Pobede na najcenjenijim nemačkim testovima je najveće iznenađenje ove godine jer, da bi se to postiglo, potrebne su godine rada na razvoju. Ne sećam se da je ikada neka guma koja ne spada u veliku šestorku premium brendova postigla ovakve uspehe - pobednik testa letnjih guma nemačkih magazina Auto Bild, Auto Zeitung i gute Fahrt. Najviše ocene su izražene rečima „uzorna“, „vrlo preporučljiva“ i „vrlo dobra“. Posebno je značajno što su gume Nokian ZG2 imale najkraći zaustavni put od svih testiranih guma i najbolje prijanjanje.

  Guma Nokian Z G2  je pobednik testova letnjih guma za 2012. godinu nemačkih auto magazina Auto Bild, s najboljom ocenom “uzorna”, Auto Zeitung, s ocenom “vrlo preporučljiva” i magazina Volkswagen-a i Audi-ja gute Fahrt. Obrazlažući najvišu ocenu za kvalitet koju je dodelio gumi Nokian Z G2 Auto Bild piše:

  “Prednosti: Univerzalna guma s najkraćim putem kočenja na mokroj i suvoj podlozi, dobra preciznost upravljanja, stabilna kontrola na pravcu i mala potrošnja goriva.”
  Njen zaustavni put je samo 28 metara (!), a to je čak 22 metra kraće od najlošije gume  od svih 50 testiranih na mokroj podlozi.
  “Nokian Z G2 ima najbolje prijanjanje“ i garantuje maksimalnu bezbednost.
  Detaljnije