4Gume.com Logo

Nokian Z G2

  01. maj 2008.

  Finska kompanija NokianTyres , koja iz godine u godinu beleži stalni rast prodaje, za ovo proleće je pripremila novu letnju gumu, Nokian Z G2. Uspehe koji su postignuti sa zimskim gumama u severnoj Evropi, pre svega u Rusiji i skandinavskim zemljama, Nokian želi da ponovi i u ostalim delovima kontinenta. Z G2 je dokaz da je Nokian na putu uspeha i u segmentu guma najviših performansi.

  Nova letnja putnička guma Nokian Z G2 spada u kategoriju guma ultra visokih performansi (UHP), i namenjena je najbržim sportskim automobilima. Guma je prilagođena tempeturnim promenama, jednako je dobra i na toplom i na hladnom vremenu. Odziv upravljanja je precizan, a vožnja prijatna i tiha.

  Nanotehnologija i višeslojna struktura: precizan odziv upravljanja

  Primenom najsavremenijh razvojnih i proizvodnih tehnologija Nokian Z G2 ispunjava očekivanja najzahtevnijih kupaca. Najvažnije inovacije su predstavljene u novom konceptu (Nokian Cool Zone Concept), i to:

  • Višeslojna konstrukcija gazećeg sloja
  • Smesa od nanosilike i
  • Nova geometrija gazećeg sloja

  Novi koncept poboljšava stabilnosti vožnje, upravljivost, prijanjanje na mokrom i izdržljivost. Pored toga, značajno je smanjen nivo buke, otpor kotrljanja i zagrevanje gume.

  Spoljni sloj Z G2 karakteriše nova smesa na bazi silike (Nokian Cool UHP Silica), koja omogućuje odlično prijanjanje na mokrom i na svim temperaturama. Nova smesa takođe umanjuje buku u vožnji na asfaltiranom putu – guma je tiha i ugodna za vožnju.

  Nova geometrija gume: odlične karakteristike upravljanja

  Usavršen dizajn gazećeg sloja poboljšava stabilnost vožnje posebno u krivinama, kada se menjaju trake i pri nagloj promeni pravca. To ovu gumu čini bezbednom i preciznom za upravljanje, posebno u ekstremnim situacijama.

  Nokian Z G2 ima asimetričnu šaru. Otvoreni dizajn centralnog dela gazećeg sloja potvrdio se kao najbolje tehničko rešenje, posebno kod guma za velike brzine.

  Bezbednija, bezbrižna i udobna vožnja

  Indikator bezbednosti vožnje na centralnom rebru pokazuje dubinu glavnih kanala. Za bezbedu vožnju na kiši potrebne su dobre gume. Glavni kanali moraju biti duboki najmanje 4 mm da bi se izbegao akvaplaning.

  Na bočnom zidu gume nalazi se polje za informacije o preporučenom pritisku u gumama. Propisan pritisak u gumama poboljšava upravljanje automobilom, smanjuje oštećenja gume i potrošnju goriva,

  Nokian Z G2 je potpuno oslobođena štetnih aromatičnih ulja. Kao i svi ostali proizvodi proizvedeni u Nokian-ovim fabrikama, Z G2 je proizvedena korišćenjem prečišćenih ulja i s minimalnim štetnim uticajem na okolinu.

  Osnovna svojstva gume

  • Stabilna, precizna i tiha
  • Zadržava vozne karakteristike i u ekstremnim situacijama
  • Odlično prijanjanje na svim temperaturama