4Gume.com Logo

Nova generacija Goodyear RunOnFlat guma

  01. april 2008.

  Na 78. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi Goodyear je predstavio novu generaciju RFT guma koje kupcima, a i okolini nude brojne koristi uključujući povećanu udobnost, smanjen otpor kotrljanja, manju potrošnju goriva kao i smanjenu emisiju CO2. Goodyear-ova nova RFT tehnologija trenutno je u procesu odobravanja za ugradnju kao originalne opreme na najnovije modele vodećih svetskih proizvođača automobila.

  Zaštita okoline

  Nova tehnologija obezbeđuje dodatni komfor i manji otpor kotrljanja što vodi manjoj potrošnji goriva i manjoj emisiji CO2. Nova generacija RFT guma pomaže proizvođačima automobila da na tržište izađu sa vozilima koja zadovoljavaju sve strožije propise i ograničenja EU o emisiji CO2.

  Sa RFT gumama, više nema potrebe za rezervnim točkom ili dizalicom, što oslobađa prostor, smanjuje težinu vozila i potrošnju goriva.

  RFT tehnologija sa "bio" punjačima

  Goodyear trenutno radi na razvoju RFT gume sa izuzetno niskim otporom kotrljanja s materijalima koji štite okolinu. Ovaj prestižni projekat Goodyear radi u saradnji sa italijanskom istraživačkom firmom Novamont i nemačkim proizvođačem automobila BMW. Jedan od najvažnijih ciljeva ovog projekta je da razvije novi „bio“ punjač kao alternativu tradicionalnim punjačima koji se sada koriste u proizvodnji guma. Ovaj novi punjač, koji će biti proizveden od obnovljivih sirovina kao što je kukuruzni skrob, može najviše uticati na smanjenu emisiju CO2 u vreme samog proizvodnog procesa.

  Bezbednost i mobilnost

  Goodyear-ove RFT gume dozvoljavaju vozačima da nastave da voze u slučaju pucanja ili bušenja gume, ostavljajući im više nego dovoljno vremena da stignu kući ili do najbližeg vulkanizerskog servisa i omogućujući im da nastave da voze još 80 km maksimalnom brzinom od 80 km/h, čak i kada su im gume potpuno ispumpane. Goodyear-ova nova tehnologija stavlja tačku na probleme sa zamenom gume kada je vozač izložen opasnosti pored puta ili neprijatnosti kada istovara prtljažnik na pljusku da bi pronašao rezervnu gumu.

  Zahtevi vozača podstiču prodaju RunOnFlat

  U proteklih nekoliko godina, Goodyear-ov RFT je bila jedna od vodećih bezbednosnih tehnologija koja pomaže vozačima da preuzmu potpunu kontrolu nad vozilom u slučaju pucanja ili bušenja gume. Interesovanje za ovu tehnologiju je u porastu: Goodyear je prodao više od 2.5 miliona RFT guma u 2007. godini, a na tržištu prve ugradnje tražnja za inovativnom tehnologijom Goodyear-a je u porastu

  Sledeća generacija RunOnFlat

  Pred nama je RFT tehnologija sledeće generacije, unapređena tako da odgovori na specifične zahteve potrošača i važna ekološka pitanja. Goodyear danas oprema svaki treći automobil koji u prvoj ugradnji kao originalnu opremu ima RFT gume.

  Detaljnije (eu.goodyear.com)