4Gume.com Logo

Nova guma Goodyear Marathon LHT II za prikolice

  01. jun 2011.

  Kranj, 13. juni - Austrijski proizvođač lakih prikolica Berger je prilikom prezentacije najnovije generacije prikolica pod novom markom BERGERecotrail® naglasio da pri izboru pneumatika postavljaju vrlo visoke zahteve. Dobrim performansama nove generacije poluprikolica doprineo je upravo pneumatik Goodyear LHT II jer, po rečima direktora automobilskog inženjeringa u preduzeću Berger, predstavlja idealnu opremu za njihove prikolice.

  Austrijski proizvođač lakih prikolica Berger je predstavio svoju najnoviju generaciju prikolica pod novom markom BERGERecotrail® čija čista težina iznosi jedva 4.630 kg i spada među najlakše poluprikolice sa ravnom platformom u klasi od 40 tona . Preduzeće je naglasilo svoj vodeći položaj među evropskim proizvođačima prikolica koji drži skoro dve decenije zahvaljujući stalnom poboljšavanju efikasnosti u domenu sopstvene težine prikolica i poluprikolica sa otvorenim sandukom.

  Dr David Gulda, direktor automobilskog inženjeringa u preduzeću Berger, objašnjava da kod svake prikolice Berger najpre pomisle na pneumatike jer prema njima imaju vrlo visoke zahteve. Tu misli na optimalizaciju njihove težine da bi se povećao korisni teret, zbog čega moraju biti što lakši, ali to ne sme da ide na račun sigurnosti i voznih karakteristika pneumatika. Za postignutu efikasnost nove generacije poluprikolica BERGERecotrail®, po rečima dr Gulde, zaslužan je u velikoj meri pneumatik Goodyear LHT II. Korišćenjem zelene tehnologije u drumskom transportu udružili su ekonomiju i ekologiju. Nove prikolice počeli su da proizvode od jeseni 2010. godine. Do sada je naručeno skoro 500 prikolica, od toga je polovina već isporučena. Dr Gulda dodaje da je odziv kupaca vrlo pozitivan i da su ovi pneumatici idealna oprema za prikolice.
   
  "Najveću pažnju privlači uticaj pneumatika na potrošnju goriva"  
  Tokom razgovora o testovima koje su vršili sa pneumatikom LHT II dr Gulda je rekao: "Sa novim pneumaticima obavili smo veliki broj prevoza i imali smo samo dobra iskustva. Prevezeno je četiri miliona kilometara i uticaj pneumatika na potrošnju goriva je izvanredan. Smanjenjem izduvnih gasova možemo da doprinesemo zaštiti životne sredine . Takođe, performanse pri kočenju na mokrim i snegom pokrivenim putevima su bile vrlo dobre ." Redovno je proveravana dubina profila i posle šest meseci korišćenja nije zapaženo nikakvo neuobičajeno habanje u voznom parku sa više od 100 vozila. "Upravo suprotno," dodaje Gulda, "izgleda da se ovi pneumatici sporije habaju od klasičnih . To znači da nijedan eventualni nedostatak nije toliko važan koliko su važne prednosti koje ima pneumatik Goodyear LHT II. "

  Pneumatiku Marathon LHT II udružuje mali otpor kotrljanja i odlično prijanjanje na mokrom putu
  Pneumatik Goodyear Marathon LHT II spada u najnoviju generaciju pneumatika za prikolice za vožnju na duge pruge koji osetno smanjuje potrošnju goriva i emisije CO2 . On udružuje izuzetno mali otpor kotrljanja i odlično prijanjanje na mokrom putu , i istovremeno ima kraći put zaustavljanja , naročito na mokrim putevima .  Pneumatik LHT II je za 7,5 kg lakši od prethodnika, što znači da prikolica sa tri osovine može da primi za 45 kg više korisnog tereta. To je 13,5 tona godišnje po kamionu odn. za 5.000 tona veći kapacitet voznog parka sa 400 kamiona. Pored svega navedenog ovaj pneumatik, zahvaljujući svojoj konstrukciji, omogućava veliku kilometražu. Pneumatik Marathon LHT II je najmlađi član familije FuelMax sa tehnologijom Goodyear Max kojoj pripadaju takođe pneumatici Marathon LHS II za upravljačku osovinu i Marathon LHD II za pogonsku osovinu.