4Gume.com Logo

Nova SUV guma Nokian Rotiiva AT

  01. februar 2012.

  Sistem za izbacivanje kamenčića čisti žlebove profila

  Novi NokianRotiiva AT (All Terrain) letnji pneumatik pruža čvrsto prijanjanje na ulici i u terenskoj vožnji za SUV, robustan je i ima dug životni vek. Kao moćni SUV-4x4-Offroad specijalni pneumatik, obezbeđuje visoke performanse i ekstremnu stabilnost bez kompromisa u pogledu bezbednosti i udobnosti u vožnji. NokianRotiiva AT se odlično pokazao na asfaltu i šljunku, ali se bez muke probija i u manje zahtevnim Off-Road uslovima. Već sada se nalazi u ponudi kod trgovaca pneumatika, široka ponuda veličina sa 26 dimenzija od 15 do 20 coli za SUV i kamionete.

  Njegova robusna struktura i skrojena gumena mešavina otporna na usecanje, pružaju pneumaticima NokianRotiiva AT izvanrednu dugotrajnost, čak i kod teških vozila. Sistem za izbacivanje kamenčića čisti žlebove profila i sprečava da se kamenčići urežu u gumu. Na taj način se povećava životni vek i pruža zaštita od oštećenja, posebno kod vožnje na neravnom terenu.

  Agresivna šara profila pneumatika NokianRotiiva AT, a posebno široko profilisani žlebovi, daju maksimalno prijanjanje i poboljšavaju upravljanje pri promenljivim vremenskim uslovima leti. Zahvaljujući svom specijalnom profilu, pneumatici se intenzivno samostalno čiste i bez problema prolaze kroz meku podlogu. Novi proizvod dopunjuje široku paletu SUV i 4x4 pneumatika kompanije NokianTyres, u koje spada Nokian Z SUV koji je na testu pneumatika za terenska vozila nemačkog časopisa „Auto Zeitung“ ocenjen kao „veoma vredan preporuke“.

  Svuda dobro prolazi: Stabilizatori i 3D lamele pružaju izvanrednu stabilnost

  Stabilizatori u centralnom režnju obezbeđuju mirnu i harmoničnu vožnju. Vozač tako oseća izvanrednu stabilnost i može brzo da reaguje. „3D lamele čvrsto zbijaju blokove profila u kontaktu s podlogom i na taj način pružaju ekstremnu stabilnost. Snažno lamelirani segmenti blokova profila se međusobno podupiru, tako da nema nepotrebnih pomeranja lamela a upravljanje je time još preciznije“, objašnjava Juha Pirhonen, direktor razvoja kompanije NokianTyres.

  Rashladna rebra u ramenu pneumatika poboljšavaju dugotrajnost Rotiiva AT - pneumatika, koji je konstruisan za loše puteve i promenljive uslove vožnje. Manje stvaranja toplote znači sporije habanje, komfornu vožnju i veću kilometražu.

  Individualno skrojeni dizajn, indikator dubine profila za veću bezbednost

  Vozači koji žele da individualno prilagode izgled pneumatika svom ličnom stilu, mogu da biraju između različitih bočnih  zidova: robusan dizajn za offroad, stilizovan look za ulicu. Patentirani indikator dubine profila kompanije NokianTyres poboljšava bezbednost i komfor, jer vozač jednostavno može da pročita dubinu profila u procentima.
  Za zamenu pneumatika kod vulkanizera u ponudi se nalaze povoljni Nokian  pneumatici, takođe i sa felnama.

  NokianRotiiva AT – čvrsta dugotrajnost

  Stabilni pneumatici s visokim performansama na putu i van puta
  Agresivna šara profila garantuje izuzetno upravljanje
  Snažna struktura, gazište otporno na ureze

  Najvažnije inovacije:

  Stabilizatori. Više stabilnosti u vožnji i bolje upravljanje. Centralna šara gazećeg sloja, ukrućuje gumu prilikom kontakta sa putom i time obezbedjuje izvrsnu stabilost u vožnji i brz upravljački odgovor.

  3D lamele . Veći komfor u vožnji i čvršće prijanjanje. Duži životni vek. 3D lamele ojačavaju lamelirane blokove profila. Nema nepotrebnih pomeranja čime se poboljšava upravljanje.

  Rashladna rebra. Duži životni vek. Rashladna rebra u ramenu pneumatika smanjuju zagrevanje. Manje toplote znači sporije habanje, komfornu vožnju i veću kilometražu.

  Sistem za izbacivanje kamenčića. Veća bezbednost, duži životni vek. Sistem za izbacivanje kamenčića čisti žlebove profila i sprečava da se kamenčići urežu u gumu. Pruža zaštitu od oštećenja, posebno kod vožnje na neravnom terenu.

  Indikator dubine profila. Veća bezbednost. Brojevi na površini gazećeg sloja prikazuju dubinu profila u procentima. Detaljnije