4Gume.com Logo

Nova tehnologija balansiranja Counteract

  01. april 2010.

  Pošto se radi o vrlo zanimljivoj tehnologiji prenosimo u celosti članak koji smo dobili od hrvatske firme Counteract Hrvatska. Za sada su Counteract kuglice raspoložive samo u Hrvatskoj, a uskoro se očekuje da ih bude i u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

  Counteract

  Na našem se tržištu posredstvom tvrtke Counteract Hrvatska od sada nudi nova tehnologija balansiranjanja kotača teretnih, off road i SUV vozila, mopeda i motocikla. Counteract kuglice za balansiranje Vam nude najnoviji način brzog, povoljnog i točnog balansiranja guma. Elektrostatički prianjajuće kuglice za balansiranje nude optimalne rezultate uz odličan omjer cijene/usluge. Balansiranje se vrši tako da se uklone postojeći utezi i balansira se guma iznutra - Counteractom.

  Counteract kuglice za balansiranje funkcioniraju pomoću inercije i pomoću dizanja i spuštanja šasije te amortizera vozila. Stroj za balansiranje kotača ne može proizvesti inertnost koja je potrebna za pravilno funkcioniranje i raspodjelu Counteract kuglica za balansiranje.

  Pravilno balansiranje guma smanjuje deformaciju stjenke gume i vibracije te tako i otpor kotrljanja, deformaciju rubova i trenje. To se isplati dužim vijekom trajanja guma i smanjenjem potrošnje goriva budući da motor lakše pokreće izbalansirane kotače. Rezultat testa potrošnje goriva, kojeg je provelo Sveučilište u Auburnu „Program for Advance Vehicle Evaluation“ (PAVE), pokazao je 2,2 posto manju potrošnju goriva kod upotrebe Counteract kuglica za balansiranje.

  Nalog za provođenje ovog testa dala je tvrtka Counteract Balancing Beads, kako bi demonstrirala automobilskoj industriji slijedeće: ako se sve gume vozila balansiraju pomoću Counteract tehnologije, smanjuje se potrošnja goriva

  Pri tome je balansiranje svih guma u strukturi kotača korisna stvar budući da je tek tada omogućeno optimalno, sigurno i štedljivo korištenje guma i vozila.

  Counteract

  Continental kao jedan od vodećih proizvođača guma testirao je Counteract te je preporučio korištenje Counteract kuglica za balansiranje u svim gumama i pozicijama kotača. Test je pokazao da Counteract kuglice uklanjaju karakteristično neravnomjerno trošenje/habanje neizbalansiranih dijelova te se na taj način dobije veća efikasnost Vaših guma.

  Postoje tri mogućnosti za ugradnju Counteract elektrostatičkih kuglica za balansiranje. Najjednostavnija i preferirana mogućnost je korištenje vrećica za ubacivanje u gumu. Prilikom montaže gume unutarnja se vrećica jednostavno umetne u gumu. Pritisak u gumi i/ili kretanje prilikom vožnje otvara vrećicu tako da elementi brzo počnu djelovati.

  Druga mogućnost je prilikom instalacije umetnuti elemente u gumu. Treća mogućnost je izvaditi nastavak ventila, sniziti pritisak gume na cca. polovinu i tada izravno kroz ventil umetnuti elemente pomoću pumpice.

  Više informacija potražite na sajtu Counteract Hrvatska