4Gume.com Logo

Nova UHP guma Nokian zLine

  28. septembar 2012.

  Finska kompanija Nokian Tyres predstavila je novu letnju gumu ultra visokih performansi (UHP - Ultra High Performance), prilagođenu promenljivim uslovima koji vladaju na našim putevima u periodu od marta do oktobra. Guma nasleđuje pobednicu testova letnjih guma 2012 nemačkog časopisa Auto Bild, Nokian Z G2. Nokian zLine će biti dostupna kupcima u vulkanizerskim servisima od proleća 2013. godine.

  Nokian Z-LineNova Ultra High Performance Nokian zLine letnja guma pruža sportski, precizan i odličan osećaj pri brzoj vožnji. Ova dopadljiva, sigurna i moćna guma unapređenog programa letnjih guma je veoma stabilna, sa preciznim upravljanjem i čvrstim prianjanjem pri različitim uslovima koji vladaju na putevima u Srbiji. Nokian zLine savladava ekstremne situacije i idealna je guma za uslove na putu koji se često menjaju ili velikim temperaturnim promenama sa brzim reakcijama na upravljačke komande i čvrstim prianjanjem na mokroj podlozi. Know–how i nova tehnologija najsevernijeg proizvođača guma na svetu čini sportsku Nokian zLine gumu jednom od najkvalitetnijih u najbržoj automobilskoj klasi.

  „Nokian zLine je profi guma za zahtevne uslove vožnje zahvaljujući osobinama nove generacije mešavine gazećeg sloja, nanotehnološkoj strukturi i mustrama gazećeg sloja za brzu vožnju. Reaguje odmah na upravljanje, što je veoma važno za sigurnost u ekstremnim situacijama. Osim preciznog osećaja pri vožnji ove tehnološke prednosti pružaju dodatni visoki komfor u toku vožnje“, objašnjava Juha Pirhonen, menadžer proizvodnje Nokian guma, nordijske premijum marke iz Finske.

  Program Nokian zLine obuhvata 31 veličine od 16 do 20 inča sa kategorijama brzine W (270 km/h) i Y (300 km/h). Od proleća 2013 su dostupne u auto servisima. Nokian zLine je naslednik pobednika testa Nokian Z G2 u testu letnjih guma 2012 najvećeg evropskog auto magazina Auto – Bild.

  Nadamo se da ćemo na proleće, kada se guma potvrdi na najvećim evropskim testovima guma, detaljnije pisati o gumi Nokian zLine.