4Gume.com Logo

Nova zimska guma Nokian WR D3

  01. oktobar 2011.
  Nokian WR D3

  Nokian WR D3 proglašen za pobednika kategorije cena/performanse na testovima zimskih guma 2011 nemačkih auto časopisa "Auto motor und sport" i "Auto Zeitung". Najbolja na snegu i na suvom.

  Finska kompanija Nokian Tyres je proizvođač guma sa najbržim rastom u Evropi. Nokian se specijalizovao za proizvodnju zimskih guma, a rast je postignut umnogome zahvaljujući zimskim gumama. Gume koje postižu najbolje rezultate na testovima u skandinavskim zemljama i Rusiji svakako se mogu preporučiti svakom ko želi zaista zimsku gumu koja se najbolje ponaša na snegu i zimskim uslovima. Ono što ih posebno preporučuje i kupcima na prostoru regiona je odnos cena/performanse jer za svoj novac dobijate više nego što plaćate.

  Nova Nokian WR D3 zimska guma je "veoma preporučljiva" po testovima zimskih guma 2011 renomiranih nemačkih auto časopisa "Auto motor und sport" i "Auto Zeitung". Nokian je najbolji na snegu i na suvom. Jasno pobeđuje testiranja za vožnju na snegu. "U ovom trenutku najbolja zimska svojstva u odnosu na svoje konkurente, dobra vožnje na suvom", glasi mišljenje "Auto motor und sport". Maksimalan broj poena, najkraća razdaljina za kočenje, najbrže vreme rukovanja, i najjači prianjanje na snegu za finsku gumu. Nokian WR D3 je proglašen pobednikom cena-performanse kao najjeftinija guma među veoma preporučljivim zimskim premium gumama.

  Nokian WR D3 Nokian WR D3 Nokian WR D3

  Prikazujući odlične rezultate, jasno pobeđuje u testovima na snegu: 100 poena od mogućih 100 u "Auto Motor und Sport", 142 poena od mogućih  150 u "Auto Zeitung" časopisu.

  "Nokian WR D3 karakterišu izvanredna svojstva na snegu ", rezimira "Auto Zeitung". "Nova Nokian WR D3 se ističe u ovim testovima. U četiri od pet testova, Nokian postiže maksimalan rezultat. ... Na snežnim putevima nova WR D3 je ispred svih ostalih. Čak i na granici testa, ostaje  apsolutno neutralna i uspostavlja odlično držanje. ... Brza prolazna vremena i visoka bezbednost u vožnji po vlažnom putu su pozitivna strana Nokian gume. ... Kočenje na suvom je jedna od prednosti finske gume .... "

  Najkraća razdaljina pri kočenju, najbrže vreme kruga, najbolje prijanjanje na snegu među svim ispitanim gumama i najbrže prolazno vreme u rukovanju na suvom dokazuju njene kvalitete. Drugi najniži otpor kotrljanju i iz tog razloga druga najniža potrošnja goriva, kao i druga najniža buka na putu dokazuju njenu privrženost ekološkim standardima.

  Nemački Auto-moto savez ADAC prednosti Nokiana ocenjuje na sledeći način: "Najbolja ocena 1,8 na suvom". Njegova rukovanje je izvanredno, ocenjeno sa 1,6. Uz dobre ocene 2,1 na snegu i 2,3 na ledu dobro se nosi i u drugim disciplinama i zadržava svojstva visoke bezbednosti. Njegova eko naklonost dokazuju zelene ocene 2,0 u potrošnji goriva i habanju. U nemačkom sistemu ocenjivanja, ocena 1 je najbolja a 6 najgora.

  Trajna guma Nokian WR D3 je prilagođena za vozila srednje veličine i vozače koji vrednuju sigurnost i ekonomičnu vožnju. Nokian WR A3, s druge strane, je optimizovana za veća i snažnija vozila sa posebnim naglaskom na osetljive reakcije gume čak i pri većim brzinama.

  Nokian WR gume su dostupne u širokom spektru veličinama od 13 do 20 inča, sa brznskim indeksima od T do V (190 - 270 km/h). Ove nove zimske gume su posebno namenjene Centralno-evropskom tržištu i od sada su dostupna za maloprodaju.
  Cene i dodatne informacije o Nokian gumama možete dobiti od uvoznika, firme Kelena d.o.o. iz Beograda.