4Gume.com Logo

Novi Porsche 911 Carrera 2 sa gumama Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2

  01. decembar 2011.

  Kranj, 01. decembar 2011 – Goodyear je danas objavio da je Porsche za naplatke od 19 inča svojeg omiljenog vozila Porsche 911 Carrera 2 izabrao više puta nagrađeni pneumatik Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2. To znači da kupac jednog od vodećih sportskih automobila u Evropi svoje vozilo dobija opremljeno pneumaticima Goodyear, i to dimenzija 235/40 ZR 19 (napred) i 285/35 ZR 19 (pozadi). Pneumatik Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 je nedavno dobio najbolju ocenu britanske revije Auto Express.

  Izbor pneumatika za vozilo kakvo je 911 je izuzetno važan. Porsche-ovo vozilo ima motor pozadi, što omogućava izvanredno prijanjanje, naravno, ako su zadnji pneumatici sposobni da prenesu svih 350 konjskih snaga na asfalt i time omoguće da vozilo do kraja prikaže sve svoje performanse. Pneumatik Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 svojim priznatim performansama i pouzdanim kvalitetom uspeće da ispuni navedeni zahtev.

  Ali, novi Porsche 911 Carrera 2 nije izrađen samo zato da bi se hvalio svojim performansama, pri konstrukciji su uvažavani i zahtevi za što manjom emisijom CO2. Tehnologija Goodyear FuelSaving sadržana u pneumatiku Eagle F1 Asymmetric 2 dodatno će doprineti smanjenju emisija CO2. Uslovi za ovu tehnologiju su manja težina pneumatika i nova vrsta silike sa velikom površinom koja doprinosi manjem zagrevanju i time manjem otporu kotrljanja pneumatika.

  Eagle F1 Asymmetric 2 odlikuje takođe najnovija tehnologija aktivnog kočenja nazvana ActiveBraking Technology. Zahvaljujući inovativnom dezenu gazećeg sloja sa trodimenzionalnim blokovima, površina naleganja pneumatika se pri kočenju povećava.

  “Kontrola nad vozilom i efikasno kočenje, što pneumatik Eagle F1 Asymmetric 2 omogućava i što je dokazao na testovima automobilskih revija i drugim uporednim testovima, od ključne su važnosti za zahtevne vozače sportskih automobila kao što je Porsche 911,” navodi Eduardo Garrido, vođa Marketinga u Goodyear-u. “Povrh toga, Goodyear-ova tehnologija FuelSaving pomaže vozačima da smanje potrošnju goriva, dok tehnologija ActiveBraking pri kočenju vozila povećava površinu kontakta pneumatika sa putem i omogućava osetno kraći put zaustavljanja i na suvim i na mokrim putevima.