4Gume.com Logo

Novi sajt Bridgestone za moto gume

  01. jun 2012.

  (14.06.2012.) Način predstavljanja na Internetu je sve značajniji tako da proizvođači guma ulažu velika sredstva u redizajn svojih sajtova. Više nije tako važan glamurozan izgled sajta koliko funkcionalnost i lakoća s kojom posetilac sajta dolazi do potrebnih informacija. Novi sajt Bridgestone za moto gume samo potvrđuje ovu činjenicu.

  Prošle nedelje Bridgestone Europe je promovisao novi sajt o moto gumama - sa novim, korisnički orijentisanim pristupom. Sajt je trenutno dostupan na više jezika - engleskom, francuskom, nemačkom, italijanskom i španskom.

  Svaki sajt koji želi da poveća prodaju mora da krene od potreba kupaca, tako da je i Bridgestone prvo izvršio istraživanja u čijem centru je bio kupac. Pitanja su bila postavljena motociklistima na pet najvećih evropskih tržišta, šta oni očekuju od sajta. Njihov odgovor je bio jasan: “relevantne informacije o proizvodu” i “minimum trikova”.

  Istraživanje je takođe identifikovalo sedam specifičnih grupa motociklista prema stilu vožnje, od fanatičnih trkača do onih koji svakog dana odlaze na posao skuterom. Da bi došao do najrelevantnijih informacija, motociklista prvo traži gume koje odgovaraju načinu na koji vozi svoj motocikl.

  Sadržaj sajta je organizovan u tri glavne oblasti: Moto gume (linija guma, vaš motocikl, dimenzija guma), Znanje (testovi guma, novosti i saveti) i Lokator dilera. Pored stila vožnje koji je glavni kriterijum pretrage, posetilac sajta gume može pretraživati i po dimenziji, modelu, imenu motocikla ili iskutera koji vozi.

  Nadamo se da će i našim motociklistima novi sajt biti od koristi i zato ga vredi pogledati.