4Gume.com Logo

Novi sajt Pirelli pomaže internet kupovinu

    01. januar 2011.

    Pirelli namerava da poveća prodaju guma koje se direktno prodaju kupcima preko interneta. Ovaj cilj može biti ostvaren putem bolje obaveštenosti o proizvodima i ciljanom komunikacijom s kupcima. Imajući to na umu Pirelli je potpuno osvežio svoj svetski sajt www.pirelli.com koji sada posetiocima sajta pruža široke mogućnosti dobijanja informacija o gumama.

    Novi sajt sada nudi potrošačima mogućnost da pronađu najbolje gume za svoja vozila i uslove vožnje. Da bi to uradio posetilac sajta može odabrati virtuelni vodič koji će mu postavlja niz pitanja o broju kilometara koje prelazi za godinu dana, tipu vozila i uobičajenoj vrsti podloge po kojoj se kreće. Savršena guma koja odgovara potrebama kupca i još nekoliko opcija biće preporučene, a sve je to praćeno serijom testova guma i detaljima o dilerima u regionu gde se kupac nalazi.

    Prema rečima direktora marketinga Pirelli  Vejn Niklesa, bez dostupa detaljnoj i razumljivoj informaciji, kupci smatraju da je najjednostavnije kupiti gume od dilera. Novi sajt može da pomogne potrošačima da shvate, šta im je stvarno potrebno i kakve gume su optimalne za njih. Sajt omogućava da se brzo izvrši i kupovina odabranih guma preko interneta. Sajt za optimizaciju izbora guma mogu koristiti i vlasnici motocikala i teretnih kamiona.