4Gume.com Logo

Obama sa Goodyear gumama

  01. februar 2009.

  Danas najčešće pominjano ime u medijima širom sveta je ime novog američkog predsednika. Neko će se zapitati kakve veze Obama ima sa auto gumama, ali vest o tome da će na predsedničkom automobilu prilikom inauguracije i tokom celog mandata biti Goodyear gume, obišla je ceo svet. Gume su takođe bile prisutne i u predsednčkoj kampanji kada je Obama apelovao na vozače da redovno kontrolišu pritisak u gumama i tako doprinesu uštedi energije.

  Kada je Barak Obama položio zakletvu i postao 44-ti predsednik SAD, krenuo je na putovanje sastavljeno od bezbrojnih pojavljivanja i sastanaka , a Goodyear Tire & Rubber Company će dati veliki doprinos iako će malo ko to zapaziti.

  Novi predsenički službeni automobil kretaće se na Goodyear-ovim gumama po glavnom gradu i po mnogim drugim mestima, nastavljajući tradiciju ekskluzivne gume predsedničkog automobila i standardne gume tajne službe SAD koja traje decenijama.

  Na novom predsedničkom automobilu, potpuno modifikovanom Cadillac DTS, set guma Goodyear Regional RHS će zauzeti sva četiri ugla automobila. Ovo su zapravo kamionske gume u dimenziji 285/70R19.5, neophodne zbog dodatnog opterećenja koje obuhvata ojačanu šasiju, povećanu dužinu i materijale za blindiranje vozila.

  Kao i kod vojnih vozila, presednički automobil se kreće na standardnim gumama, ali felna sadrži ran flet (run-flat) uređaj (koji je proizvela firma Hutchinson Industries) i koja omogućuje vozilu da se kreće čak i kada je pritisak u sve četiri gume ravan nuli.

  U prošlosti, Goodyear-ove gume visokih performansi na predsedničkom automobilu su predstavljane  u štampanim reklamama, podsećajući potrošače da su jedna od četiri stvari koje svakog predsednika povezuje sa njegovim prethodnikom, gume Goodyear na kojima se voze. Marketinška kampanja kompanije koja je u toku – Goodyear “Get there” promoviše koncept Goodyear-ovih guma koje pomažu vozačima da stignu gde god zažele, čak i na mesta kakvo je Bela kuća.