4Gume.com Logo

Pirelli lider u premium segmentu na SEMA 2011

  01. novembar 2011.

  Kompanija Pirelli Tire North America je imala veoma uspešnu nedelju na 2011 SEMA Show (Specialty Equipment Market Show) koji je održan u Las Vegasu od 30. oktobra do 2. novembra. Italijanska kompanije je startovala s promocijom UHP gume P Zero Silver koja je konstruisana korišćenjem iskustava stečenih u Formuli 1, a nedelja se završila s nekoliko nagrada od kojih je najvažnija nagrada za “Najbolju gumu visokih performansi”  u “Tjuner” segmentu sajta eBay Motors, People’s Pick 2011.

  Gume Pirelli u UHP i HP segmentu proglašene su za najbolje u onlajn istraživanju najboljih brendova sajta eBay. Više od 3.4 miliona ljudi je učestvovalo u ovoj onlajn anketi što je povećanje od 750 000 glasova u odnosu na prošlu godinu.

  Pored ove nagrade Pirelli je, zajedno sa svojim partnerom Mobsteel, dobio nagradu  “Izuzetnost dizajna” od Ford Motor Company za dizajn i tjuning modela Ford F-650 “Hollow Point”.

  Pirelli je već dugo vremena poznat kao isporučilac guma originalne opreme za najekskluzivnije automobile. U Las Vegasu su pažnju posetilaca privukli najnoviji modeli kao što su Lamborghini Aventador, Maserati GTS, Ferrari 458 Mansory, Jeep Grand Cherokee SRT8, Jerry Magnuson’s Foose Roadster  i Ducati Diavel. Na svim ovim modlima bile su montirane kao originalna oprema gume Pirelli.

  “Imali smo sjajan šou ove godine,”  rekao je potpredsednik kompanije za komunikaciju sa medijima Rafael Navaro. “Ispričali smo priču o brendu, našem proizvodnom programu novoj gumi Pirelli P Zero Silver i  zasnovali važna poslovna partnerstva koja će doneti koristi akcionarima u godinama koje dolaze”.

  “Na ovogodišnjem SEMA show smo ojačali našu poziciju tržišnog lidera u kategoriji guma,” nastavio je Navaro. “ Mi smo takođe lider u sektoru svetskog auto sporta kao isporučioci guma za serije kao što su Formula 1, GP2, GP3 i Pirelli World Challenge.”