4Gume.com Logo

Pirelli PZero Silver za F1

    01. maj 2011.

    Na Velikoj nagradi Španije Pirelli je predstavio poslednju verziju svojih guma od trvrde smese. Kompanija smatra, da će to biti alternativa otpornija na habanje u odnosu na gume od meke smese, koje imaju žutu oznaku i popularne su među ekipama učesnicima  Formule 1 ove sezone. Prema rečima direktora kompanije za autosport Pola Hemberija (Paul Hembery), nove gume PZero Silver su nova varijanta postojećih guma i obezbeđuju dodatnih 5 krugova vožnje u poređenju s prethodnom verzijom. One popunjavaju pauzu između novih guma od tvrde smese i mekih guma.

    Gume su, po rečima Hemberija, detaljno testirane i njihovo korišćenje može da učini špansku trku vrlo zahtevnom, posebno u odnosu izbora strategije ekipa.

    Nova guma ima istu strukturu i konstrukciju kao i prethodna, ali je napravljena od obnovljene gumene smese, koja smanjuje nivo habanja od 10 dо 25%  u zavisnosti od vremenskih uslova i stila vožnje. Na trasi u Barseloni korišćene su gume PZero Silver i PZero Yellow. Ova kombinacija se smatra odgovarajućom za izbor prave strategije.